Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wil verandering zien van F1: "Dit is voor niemand leuk"

Max Verstappen is niet blij met de manier waarop de veranderingen aan het raceweekend dit seizoen hebben uitgepakt voor de coureurs. Het wegvallen van de mediadag heeft in de praktijk uiteindelijk averechts gewerkt.

Verstappen win Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

In 2022 hoeven de Formule 1-coureurs op donderdagen niet meer op te komen draven bij de officiële persconferenties. Die zijn namelijk verplaatst naar de vrijdagen, waardoor er op donderdag meer tijd vrij moet komen voor de coureurs.

De officiële mediadag is nu dus de vrijdag, maar in de praktijk moeten de coureurs op donderdag alsnog voor de verschillende TV-camera's verschijnen. Omdat er op vrijdag voor de trainingen door de verplaatste F1-persconferenties nu minder tijd is om met engineers te overleggen, kost dat op donderdag ook veel tijd.

Per saldo lijken de coureurs er dus niets op vooruit te zijn gegaan, zo merkt ook Max Verstappen op als RacingNews365 hem in Imola vraagt naar het sprintweekend. "Het format met de sprintrace? Het is wat het is. Sommige vinden het mooi, sommigen vinden het niets. Het gaat mij er meer om hoe we omspringen met de persconferenties en de media-activiteiten", zucht Max.

"Voorheen was het beter", vervolgt de Red Bull-coureur. "Want nu zijn onze donderdagen erg lang. Officieel is dat niet eens meer een dag van het raceweekend, maar voor ons is het hetzelfde gebleven en misschien is het zelfs een langere dag geworden. Op vrijdag is de dag zeker langer, want je moet al heel vroeg op het circuit zijn..."

"Vroeger komen is op zichzelf misschien geen groot probleem, maar als je dag veel langer is... Nu de hoeveelheid races toeneemt zou je liever een korter weekend zien, maar de lengte van een raceweekend is net als de hoeveelheid races alleen maar toegenomen. Dat moet zeker veranderen", aldus de Nederlander.

Verstappen hekelt saaie mediapraatjes

In de ogen van Verstappen kan het allemaal veel efficiënter, aangezien hij naar eigen zeggen tien keer op een rij hetzelfde moet zeggen, maar dan voor een andere camera. Dat wordt naar verloop van tijd verschrikkelijk saai en eentonig, oordeelt hij.

"Ik denk dat het niet uitmaakt of het allemaal op donderdag of op vrijdag plaatsvindt. Het draait er meer om dat... we gaan naar buiten en spreken met alle individuele media, maar ze stellen allemaal dezelfde vragen! Dan herhaal je jezelf eigenlijk gewoon zes of zeven keer. Natuurlijk probeer je het interessant te houden en het weer op een andere manier te verwoorden, maar al met al zeg je eigenlijk gewoon constant hetzelfde."

"In andere sporten zien we het ook", redeneert de regerend kampioen. "Daar heb je persconferenties en staan er gewoon heel veel microfoons bij elkaar. In plaats van elke uitzendgerechtigde dan twee vragen te geven, worden er gewoon zes of acht vragen in een zitting gesteld. Dat is veel efficiënter en beter voor iedereen. Het maakt dan niet uit of je twintig microfoons hebt van verschillende mediabedrijven, want op die manier krijg je veel meer informatie uit de coureurs."

Efficiëntie, dat hoopt de Nederlander dan ook te zien. "Als coureurs weten we dat we, zodra we ons motorhome verlaten, zes tot acht keer hetzelfde moeten gaan zeggen. Dat is de eerste twee keer leuk, maar hoe langer het verder duurt, hoe saaier het wordt. Het is niet leuk voor de media en het is niet leuk voor ons. Daar kunnen we denk ik veel efficiënter in zijn."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1