Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen zag concurrentie als een malle van start gaan: "Veel succes!"

Max Verstappen heeft zijn eerste overwinning van het weekend binnen. De Nederlander heerste tijdens de sprintrace in China en zag bij de start al dat de concurrentie wel heel snel van start ging.

Verstappen sprint China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het begin was weifelend, maar uiteindelijk stond er weer geen maat op Max Verstappen tijdens de sprintrace in China. De Nederlander moest kortstondig met een batterijprobleem dealen, waarna hij simpel Fernando Alonso en Lewis Hamilton passeerde en naar de zege stoof. Het verschil met Hamilton aan de finish? 12 seconden. Een blije Verstappen verklaart het lastige begin bij Viaplay.

"De meeste coureurs om mij heen hadden ook nieuwe banden, dus zij piekten wat meer en hadden meer grip in de eerste ronden", vertelt Verstappen. "Daarnaast liep mijn batterij helemaal leeg, dus ik moest wat dingen aanpassen op het stuur. Dan duurt het twee of drie rondjes voordat je weer meer batterijpercentage hebt. Daarna ging alles eigenlijk weer heel goed."

Verstappen was verbaasd bij de start. De concurrentie pushte wel heel hard op de mediums... "De balans in de auto was redelijk goed. Ik had ook het gevoel dat iedereen heel hard pushte vanaf de eerste ronde. Ik dacht bij mezelf: 'als ze dat 18 ronden vol kunnen houden, veel succes!' Het bleek na vijf of zes ronden wel dat dat niet het geval was."

Bekijk het interview hieronder!

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van China 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Italiaanse media Jubelende Italiaanse media plaatsen vraagtekens bij snelheid Red Bull, loven 'groot kampioen' Verstappen