Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen zelfverzekerd over racewinst in Jeddah

Max Verstappen denkt, ondanks een foutje in de kwalificatie, nog zeker mee te kunnen strijden voor de overwinning in Jeddah. Vanaf de derde plaats verwacht de Nederlander op verschillende fronten de aanval in te kunnen zetten.

Even had Max Verstappen zicht op poleposition voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië, maar na een touché met de muur in de laatste bocht moet de Nederlander genoegen nemen met de derde startplaats op zondag. Toch is hij er zeker van dat de overwinning er nog in kan zetten, zo legt hij uit aan onder meer RacingNews365. "Het ziet er naar uit dat we kunnen vechten. In Qatar zaten we ver van de pace, maar de auto werkt een stuk beter hier. Hopelijk kunnen we ze morgen volgen op dit circuit. Als dat mogelijk is, dan kunnen we een poging (op de overwinning, red.) wagen."

Het is volgens Verstappen nog niet helemaal duidelijk hoe goed er ingehaald kan worden op het Jeddah Corniche Circuit. In de Formule 2 zagen we al veel inhaalacties, maar de F1-bolides zijn lastiger in het volgen van een andere bolide. "Maar ik weet het niet precies", vervolgt Verstappen. "Ik heb nog niet echt een auto gevolgd hier." "Het is dus een beetje lastig te zeggen, maar ik hoop dat het lukt." Daarnaast ziet de Limburger nog genoeg andere kansen om een gooi te doen naar de overwinning in Saoedi-Arabië. "We weten ook nog niet hoe de banden zich gaan gedragen. Ik ben in ieder geval zelfverzekerd. Voor de overwinning zal Verstappen langs het Mercedes-duo moeten komen. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas bezetten de voorste startrij bij de race in Jeddah. "Natuurlijk was ik het liefst vanaf de eerste plaats gestart en is P3 wat lastiger, maar het is zeker niet onmogelijk", sluit hij mee af.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'