Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen zet concurrentie op achterstand, één-twee voor Red Bull

Max Verstappen heeft met succes het stuur van Sergio Perez overgenomen. De Red Bull-coureur klokte met afstand de snelste tijd van de wintertest in Bahrein tot dusver.

Max Verstappen klokte iets na de klok van 14:30 uur Nederlandse tijd de tot op heden snelste rondetijd van deze wintertestweek in Bahrein. Hij liet een uur verstrijken voordat we hem überhaupt op de baan zagen, maar op harde banden ging hij al snel naar de derde tijd. Dat was een indicatie dat er meer aan zit te komen en op medium banden zette hij de nieuwe benchmark op de klokken. Dat terwijl de snelste tijden van dat moment op de zachte C4-bande waren gereden. Net zoals dat voor Perez gold, reed Verstappen door de late start dus nog niet heel veel ronden, lang niet zoveel als bijvoorbeeld George Russell die ook pas in de middag instapte. De Mercedes-coureur kreeg na veel longruns van Lewis Hamilton in de ochtend de vrijheid om wat meer aan te zetten. Hij was tot op heden een volle twee seconden sneller dan Hamilton met een tijd goed voor P6. Alsnog gaf hij op een compound zachter anderhalve seconde toe op Verstappen. De top drie werd gecompleteerd door Sebastian Vettel (C4) in de Aston Martin, gevolgd door Guanyu Zhou (C4) (tijd uit de ochtend), Charles Leclerc (C3) en Russell (C4) dus.

Red Bull met twee auto's aan de kop van het veld

Een blik op de tijdenlijst leert ons dat Red Bull momenteel eerste én tweede staan, want buiten Verstappen kwam niemand aan de tijd van Sergio Perez uit de ochtendsessie. Samen reden ze wel maar 60 ronden, dat terwijl Fernando Alonso in zijn uppie er bijvoorbeeld al 97(!) reed. Daarmee is Alpine overigens niet het meest productieve team, want als duo reden Valtteri Bottas en Guanyu Zhou namens Alfa Romeo al 129 ronden. De dag wordt nog altijd gekenmerkt door een totaal uitblijven van rode vlaggen. Teams die in morgen wat problemen hadden, te weten McLaren en Haas, hebben in de middag hun weg vervolgd. Mick Schumacher zal bovendien na 17:00 uur Nederlandse tijd nog twee uur langer doorrijden om verloren tijd van de donderdag goed te maken. Duidelijk is dat de rondetijden in het laatste halfuur rap zijn gaan dalen en die trend kan zich in de laatste twee uren van de dag nog weleens door gaan zetten.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024