Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen zet vraagtekens bij DRS-beslissing FIA: "Een mysterie voor mij"

Max Verstappen snapt niet waarom er een streep is gezet door de vierde DRS-zone op het Albert Park Circuit in Melbourne. De Nederlander zet zijn vraagtekens bij de beslissing van de FIA.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen moet op zondag voorbij aan Charles Leclerc als hij de Grand Prix van Australië wil winnen. Hij kan daarbij hulp krijgen van drie DRS-zones, in tegenstelling tot de vier zones die er aan het begin van het raceweekend waren.

Op zaterdagochtend besloot de FIA echter 'uit veiligheidsoverwegingen' de vierde DRS-zone te schrappen, waardoor er nu nog drie over zijn. Gevraagd naar die beslissing van de FIA, snapt Verstappen er vrij weinig van.

"Het wordt natuurlijk lastiger in de race nu er een DRS-zone minder is. Ik snap niet echt waarom ze die zone hebben weggehaald, want het was veel veiliger dan bijvoorbeeld in Djedda. Het is voor mij dan ook een beetje een mysterie waarom daar voor is gekozen", zucht hij.

Een team klaagde

Volgens Max werd het onderwerp DRS tijdens de drivers briefing op vrijdagavond uitvoerig besproken en was er een team tegen de vierde zone. Negen teams waren dus voor, maar toch verdween de DRS-zone op zaterdagochtend als sneeuw voor de zon.

"Er was een team dat er over heeft geklaagd en zaterdagochtend werd de vierde DRS-zone verwijderd, dus ik snap er weinig van. Voor mij was het beter dan in bijvoorbeeld Djedda, want daar waren er veel meer bochten."

Waar de Red Bull-coureur vooral van baalt, is dat de verwijderde DRS-zone waarschijnlijk voor meer spektakel had gezorgd tijdens de race in Melbourne. "Voor mij was er hier geen enkel probleem met het rijden met DRS open. Dus ja, je moet het aan de FIA vragen, want zij hebben de keuze gemaakt. Het is zonde, want het had voor beter racen gezorgd."

Sainz is het met Verstappen eens

Niet alleen Verstappen snapt er overigens weinig van, ook Ferrari-concurrent Carlos Sainz is er niet blij mee. "Het is zonde, want daardoor hadden we veel beter racen kunnen zien. Als je dan ziet dat we in Djedda wel DRS hebben terwijl we in snelle bochten zitten en tussen muren rijden... ja... ik ben niet de juiste persoon om het uit te leggen.."
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"