Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Zonder die twee zie ik mezelf niet in de Formule 1"

Max Verstappen stond op de woensdag in Saoedi-Arabië de pers rustig en kalm te woord, onder andere over zijn vader Jos Verstappen, die in Bahrein fel van leer trok tegen Red Bull-teambaas Christian Horner. Verstappen zweert eeuwige trouw aan zijn vader en aan zijn manager Raymond Vermeulen.

Verstappen Saudi Arabia 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Of hij het op wat voor manier dan ook eens wat met de uitspraken van Jos Verstappen over Christian Horner liet Max Verstappen in het midden, maar hij gaf wel aan zijn vader niet af te vallen, ook al zouden ze wel van mening verschillen.

"Als zoon van je vader zou het raar zijn om tegenover elkaar te staan, maar het doet er niet toe wie aan welke kant staat. Het is aan mij om me met mijn performance op de baan bezig te houden", zo zei hij tegenover ander andere RacingNews365.

Hij bracht de dagen tussen Bahrein en Saoedi-Arabië door samen met vader Jos en Raymond Vermeulen, zijn manager. En dat beeld zal niet snel verdwijnen, wat er ook gebeurt, zo onderstreept de kampioen.

"We vormen met zijn drieën een team, dat zal zo blijven. Zonder hen zie ik mezelf niet in de F1 actief zijn", zo is Verstappen glashelder.

Coureurs en hun vaders

In de paddock werden meer coureurs gevraagd naar hun ervaringen met ouders in de paddock. Kevin Magnussen liet optekenen dat hij altijd duidelijk is geweest dat zijn vader Jan Magnussen (eveneens voormalig F1-coureur, red.) zich afzijdig diende te houden. Ook Lewis Hamilton had in vader Anthony altijd een bepalende kracht achter zich staan. Is dat altijd nuttig?

"Die lijn is heel dun, maar het hangt ook af van de relatie die je hebt met je vader. Ik weet niet hoe hun relatie is, los van wat je daar over hoort, maar ik denk dat Max een volwassen man is, een kampioen bovendien, dus die kan zijn eigen beslissingen wel nemen", zo zegt Hamilton.

Gevraagd wat de gevolgen van de uitspraken van vader Jos kunnen zijn voor Max Verstappen, deelt hij zijn eerlijke mening: "Ik weet niet waar hij zijn uitspraken op baseert, maar hij is geen lid van het team, maar een ouder. Ik denk dat het niet echt helpt, maar dat is mijn mening."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract