Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Vervolging Mercedes-teambaas Wolff hoogst onwaarschijnlijk

Mercedes-teambaas Toto Wolff wordt naar alle waarschijnlijkheid niet vervolgd inzake het vermeend handelen met voorkennis toen hij vorig jaar aandelen in Aston Martin kocht.

Toto Wolff Mercedes Hungary 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Vorig jaar april kocht Toto Wolff aandelen in Aston Martin Lagonda, de volledige bedrijfsnaam van het beroemde Britse automerk. Wolff kocht de aandelen vier maanden nadat Lawrence Stroll, teameigenaar van (toen nog) Racing Point, voor het eerst investeerde in Aston Martin en één maand nadat diezelfde Stroll zelf 25% van de aandelen van Aston Martin kocht. Sinds de aankoop van de aandelen door Wolff is de waarde van de aandelen met 60% gestegen.

De aankoop van Wolff vond in dezelfde maand plaats als waarin het bedrijf aankondigde terug te keren in de Formule 1 door het team onder leiding van Stroll over te nemen. Duitse autoriteiten keken naar de zaak en hebben de kwestie doorverwezen naar de financiële autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk, waar Aston Martin op de beurs staat. Het betrof immers een inwoner van Oostenrijk (Wolff) met aandelen in een Brits (Aston Martin) bedrijf en was dus geen Duitse kwestie.

Volgens de Financial Times willen de Britse financiële autoriteiten niet reageren op de zaak, maar zouden insiders weten dat er geen aanknopingspunten zijn voor verder onderzoek. Meest waarschijnlijke scenario is dat Wolff enkel en alleen heeft gehandeld vanuit goed vertrouwen in zijn kameraad Stroll en dus niet op basis van voorkennis.

Nadat Mercedes zowel in de Formule 1 als bij de productie van sportwagens als motorleverancier samenwerkte met Aston Martin, werden de banden alleen maar verder aangehaald sinds Wolff de aandelen kocht. In mei 2020 werd Mercedes AMG-CEO Tobias Moers aangesteld als de nieuwe CEO van Aston Martin.

Later in het jaar kondigde Mercedes aan verspreid over meerdere jaren meer aandelen van Aston Martin te zullen kopen, tot een totaal van 20% in ruil voor het delen van technologieën. Deze aankopen staan los van Wolff, aangezien de Oostenrijk geen deel uitmaakt van het bestuur van Mercedes' moederbedrijf Daimler.

Als RacingNews365 Mercedes vraagt of men weet of er mogelijk toezicht wordt gehouden op Wolff, antwoordt het team ontkennend: "Nee, voor zover bekend niet. Alle informatie is gedeeld met de Britse financiële autoriteiten toen daar om gevraagd werd."

Ook interessant:

Crashes gaan Verstappen achtervolgen in tweede seizoenshelft

Zijn crashes kunnen Max Verstappen in de seizoenshelft wel eens achtervolgen, maar dat wil niet zeggen dat hij kansloos is voor de wereldtitel. In de nieuwste podcast van RacingNews365 met F1-kenner Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Joris Mosterdijk, bespreken we de gevolgen hiervan en blikken we uitvoerig vooruit op de Grand Prix van België. Beluister 'm hieronder.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

8 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"