Vettel boekt strakke zege in België: "Timing was perfect"

26 aug. 2018 16:50 René Oudman 0 reacties
Vorig jaar moest hij zijn meerdere erkennen in een slimme Lewis Hamilton, dit jaar schreef Sebastian Vettel de Grand Prix van België wél op zijn naam. De Duitse Ferrari-coureur vloog op Spa-Francorchamps naar zijn vijfde seizoenszege en aangezien Hamilton als tweede over de eindstreep wist te geraken, liep Vettel zeven punten in op zijn Britse tegenstander. De viervoudig wereldkampioen heeft nu nog maar zeventien punten achterstand ten opzichte van zijn Mercedes-rivaal.

Met zijn 52ste Grand Prix-overwinning is Vettel legende Alain Prost voorbijgestoken op de eeuwige ranglijst. "Echt, heb ik meer gewonnen dan Alain?", proest Vettel kort nadat hij uit zijn Ferrari is gestapt. "Wow", laat de Duitser het bezinken, alvorens hij terugblikt op het raceverloop."

De eerste Ferrari-zege op Spa-Francorchamps sinds 2009 kon worden bewerkstelligd door een goede start en, volgens Vettel, een perfecte timing. "Ik weet niet of Lewis me zag bij de start, hij duwde me wat naar links. Ik wist dat mijn kans op het rechte stuk zou komen en dit jaar timede ik het beter dan in 2017. Ik had iets minder vleugel op mijn Ferrari staan en managede het perfect."

Kort voor zijn inhaalactie had Nico Hülkenberg een kettingbotsing veroorzaakt, waardoor de Safety Car moest uitkomen. Vettel vreesde even dat Hamilton een tegenaanval in kon zetten, maar de Duitser hield zich kranig staande. "Ik dacht al, nu heb ik 'm te pakken, krijg ik hem gelijk weer om mijn oren. Het was lastig, maar ik wist het voor elkaar te krijgen hem achter me te houden. Het was daarna een vrij rechtdoorzee verlopende race, Lewis pushte in het begin stevig door maar liet het vanaf een rondje of vijftien voor de meet gaan. Met het verkeer had ik geluk, moet ik zeggen. Ik kon vrijwel elke achterblijver op een recht stuk passeren."

"Deze baan is nog veel leuker als je een goede wagen hebt!", jubelde Vettel ten slotte.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen