Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel doet boekje open over bekoelde relatie met Ferrari

Aan het einde van het jaar gaan Vettel en Ferrari uit elkaar. Een op papier droomhuwelijk spat daardoor uiteen. Omdat het al vroeg dit jaar bekend werd dat de twee partijen zouden scheiden, is de relatie niet meer hoe deze is geweest.

Het einde van het huwelijk tussen Sebastian Vettel en Ferrari is teleurstellend te noemen. In 2015 kwam de viervoudig wereldkampioen over van Red Bull in de hoop zijn grote idool Michael Schumacher achterna te gaan en kampioenschappen te veroveren in dienst van de Scuderia.

In het voorjaar werd echter bekend dat Ferrari het niet meer zag zitten in de Duitser. Alle ballen gingen bij de Italianen op Charles Leclerc, die vanaf 2021 hulp krijgt van Carlos Sainz aan zijn zijde. Voor Vettel was het een hard gelag. In een openhartig gesprek met Die Zeit laat hij zijn emoties de vrije loop.

"Ik heb in mijn carrière veel geluk gehad dat ik vaak vooraan het veld lag bij de start. Dat waren races waarin ik echt het verschil kon maken. Momenteel gaat het anders. Succes zorgt voor veel motivatie, maar dit jaar is er geen uitzicht op succes", zo redeneert Vettel, die afgelopen raceweekend pas zijn eerste podium van het seizoen wist te bemachtigen.

En dat het uitzicht op succes er niet is, heeft volgens de Duitser twee redenen. "Rationeel gezien komt het door het feit dat Ferrari dit jaar niet competitief is. Onze motor is slechter dan vorig jaar en qua design hebben we slechts een minimale stap vooruit gezet."

"Emotioneel gesproken komt het doordat mijn avontuur met Ferrari tot een einde zal komen. We hebben onze doelen niet behaald, we zijn op achterstand geraakt en we zijn teleurgesteld. Het is nou niet alsof Mercedes door toedoen van geluk zo domineert", oordeelt hij.

Het gevoel bij Ferrari is dit jaar dan ook niet meer wat het ooit is geweest. "Ik wil nog steeds het beste eruit halen, ook naar het team toe. Ook al zijn we niet goed genoeg, het voelt nog steeds alsof we zoveel werk uitvoeren dat we succesvol zijn. Maar ik moet toegeven dat het anders aanvoelt als je niet kan vechten voor successen zoals in het verleden."

In het openbaar bleef Vettel altijd beleefd en netjes richting Ferrari toe, daar verandert niks aan. Wel is de relatie niet meer hetzelfde, erkent hij. "Sinds we weten dat onze wegen zullen scheiden is de situatie anders. Ik ben niet meer zo betrokken als eerst het geval was. Dat wil niet zeggen dat ik geen tijd meer investeer, maar het enige wat voor mij belangrijk is, zijn de laatste maanden. Daarna interesseert het me niet meer."

"Als team hebben we de afgelopen jaren hard gewerkt, maar al met al hebben we gefaald, want we hebben niet gewonnen. Daar heb ik ook een aandeel in en daarom kijk ik ook uit naar mijn nieuwe uitdaging volgend seizoen", weet de afzwaaiend Ferrari-coureur, die nogmaals benadrukt hoe lastig hij het in 2021 heeft.

"Dit jaar is moeilijk voor mij. Ik bespeur ook twijfel in mezelf omdat ik nog geen succes heb gekend. De situatie is ook niet makkelijk, want de relatie tussen mij en het team is wat bekoeld. Ja, het is niet langer meer die mooie liefdesaffaire die het ooit was", aldus Vettel.

Reed Verstappen nou echt zo'n slechte race in Turkije of is alle kritiek overdreven? Alles over de Turkse Grand Prix in de nieuwste editie van de Formule 1-podcast van RacingNews365, die hieronder te beluisteren is.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes