Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Vettel heeft strijdplan klaar: 'Moeten elke race winnen'

Sebastian Vettel weet wat hem en Ferrari te doen staan in de zes resterende races van 2018. Wil hij kans blijven maken op de titel, moet hij gewoon elke race zien te winnen.

"Volgens mij is het heel simpel. Als we vanaf nu elke race winnen, zijn we veilig. Dat is dus het doel", aldus Sebastian Vettel.

Vettel laat het simpel klinken, maar gelijk heeft hij wel. Zes overwinningen leveren de Duitser minstens 6x7=42 punten meer op dan Lewis Hamilton. Het huidige verschil in punten bedraagt veertig punten, dus Vettel zou met twee punten verschil wereldkampioen worden.

Ferrari en Sebastian Vettel hadden het zichzelf makkelijker gemaakt als ze in de laatste races niet meerdere steken hadden laten vallen. De Ferrari-Duitser is de eerste om dat toe te geven: "Het is richting het einde van het kampioenschap niet ideaal als je punten knoeit in plaats van dat je punten wint."

"Overigens zag het er in Singapore niet eens zo heel slecht uit hoor. De eerste ronde was goed, maar daarna hebben we gegokt en verloren. Na die eerste stop was het zaak de race uit te rijden op die ultrasofts, maar dat bleek echt een enorm eind te zijn."

"Terugkijkend kunnen we natuurlijk stellen dat we het een en ander hebben laten liggen, maar op het moment dachten we dat onze strategie de juiste was. Als het wel had gewerkt was het geweldig geweest, maar nu pakte het nu eenmaal niet goed uit. Zo simpel is het."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"