Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Vettel snapt nog steeds niet waarom Ferrari hem eruit gegooid heeft

Zo'n acht maanden na het het fatale telefoontje van Mattia Binotto waarin hij aan de kant werd geschoven, kan Sebastian Vettel nog steeds niets met de uitleg van zijn voormalige Ferrari-baas. Maar, vindt hij, dat hoeft ook niet.

Nog voor het door corona uitgestelde 2020-seizoen was begonnen, wist Vettel al dat hij in 2021 niet zou terugkeren bij Ferrari. Uiteindelijk zou de Duitser vervangen worden door Carlos Sainz. De uitleg die Ferrari gaf voor zijn vertrek en gesprekken met Binotto hebben Vettel "verward", schrijft Racer. In eerdere gesprekken zou het team namelijk hebben aangegeven dat ze met hem door wilden.

De viervoudig wereldkampioen heeft er echter vrede mee. "Ik hoef het niet te begrijpen om eerlijk te zijn, en het verandert ook niets. Zo kijk ik er niet naar, zo zit ik niet in elkaar. Ik heb er vrede mee en ik accepteer het compleet", zegt hij. "Toen Mattia mij belde was de boodschap duidelijk. Ik heb niet geprobeerd om terug te vechten of om hem te overtuigen, absoluut niet."

Gelukkig voor de 33-jarige coureur kreeg hij een stoeltje aangeboden bij Aston Martin. Maar voor daar sprake van was, heeft Vettel zelfs nog overwogen om zijn overall aan de wilgen te hangen. "Nou, dat proces geldt waarschijnlijk voor ons allemaal, zeker met wat er allemaal is gebeurd (corona, red.). Dat plaatst alles in perspectief. Niet alleen of je naar een ander team wil, maar of je überhaupt wil blijven racen."

Kimi Raïkkönen gaat hij in ieder geval niet achterna. The Iceman plakt er op z'n 41ste rustig nog een jaar aan vast. Vettel: "Ik zie mijzelf niet in de Formule 1 op m'n 40ste. Dus ik rijd nog een paar jaar, maar zeker geen tien jaar meer."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië