Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Robert Kubica

Video: Rallycoureur staat doodsangsten uit om Kubica na horrorcrash

Het is vandaag exact 13 jaar geleden dat de autosportcarrière van Robert Kubica voorgoed veranderde. Hij crashte zeer zwaar in de Rally van Andora en de achteropkomende coureur had direct door hoe ernstig het was.

Het verhaal van Robert Kubica mag duidelijk zijn. Vlak voor de aftrap van het Formule 1-seizoen 2011 crashte hij zeer zwaar in de Rally van Andora. Nadat hij de controle over de auto verloor, werd de Skoda Fabia doorboord door de vangrails. Daarbij raakte hij zeer zwaar gewond aan de rechterkant van zijn lichaam. Er werd voor zijn leven gevreesd en amputatie van een deel van de arm leek onafwendbaar.

Gelukkig voor Kubica zetten de artsen alles op alles om zijn arm te redden en ondanks een beperkte mobiliteit van die arm en zijn hand keerde hij terug in de autosport en zelfs in de Formule 1. Helaas wist hij de belofte van weleer niet meer in te lossen in de koningsklasse. Hij stond ten tijde van zijn crash naar verluidt op het punt een F1-contract met Ferrari te tekenen, maar in 2024 komt hij alsnog voor de Scuderia uit en wel in de Hypercar-klasse van het WEC.

Beelden van de crash zelf zijn er niet, maar de onboardcamera van de achteropkomende auto legde het tafereel vlak na de crash vast. In de stem van de coureur en de navigator is de paniek goed te horen. Ook zij vreesden in het moment voor het leven de de Pool:

"Heeft hij zich pijn gedaan? Verdomme heeft hij zich pijn gedaan?" "Ja." "Stop, stop stop.", zo luidt het Italiaanse radioverkeer. Bekijk die beelden hieronder.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Toekomst Newey's manager hint op zijn volgende stap na Red Bull-vertrek