Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Vijf zaken die ons opvielen tijdens de Grand Prix van Singapore

Waar de Formule 1-race in Italië nog zo’n spektakelstuk was, daar was het treffen in Singapore nou niet bepaald reuze spannend te noemen. Toch waren er genoeg zaken om over na te practen. Deze vijf vielen ons het meeste op in Singapore.

Op een losgeslagen Hamilton staat geen maat

Het lijkt erop dat de titanenstrijd Lewis Hamilton/Sebastian Vettel voor het tweede achtereenvolgende jaar beslist wordt in het voordeel van de Britse Mercedes-coureur. De manier waarop Hamilton huishield in Singapore was om van te smullen. Je houdt van hem of je haat hem, maar het valt niet te ontkennen dat de viervoudig wereldkampioen momenteel op een ramkoers is op weg naar zijn vijfde kroon. Niemand kon aan de 33-jarige tippen op het Marina Bay Street Circuit.

Vettel wist het wederom niet te bolwerken in de kwalificatie

Goed, Vettel kwam slechts als derde over de meet en de keuze om vroeg naar ultrasofts te wisselen was wellicht wat opportunistisch, maar van een gefaalde strategie kan niet worden gesproken. Ferrari moest wel iets proberen – een conventionele eenstopper waarin hypersofts werden ingeruild voor softs had ze immers niets opgeleverd. Het weekend liep de soep in op zaterdag, toen Vettel geen antwoord had op het door Hamilton en Verstappen vertoonde geweld.

De straten van Singapore zijn een kwelling voor de 2018-auto’s

Hamilton, Verstappen, Vettel, Bottas, Raikkonen en Ricciardo eindigden op precies dezelfde plaats waarop ze waren gestart. Vettel en Verstappen konden tot tweemaal toe kortstondig het gevecht met elkaar aangaan, maar met de huidige bolides is het volgen van een voorganger gewoonweg te lastig. Systemen raken snel oververhit en inhaalacties zijn op een baan als het Marina Bay Street Circuit nagenoeg onmogelijk.

Kwalificeren in de top tien geen pretje

Het is dat Nico Hülkenberg nog een puntje wist te redden, anders hadden de ‘B-kampioenschapsleden’ die door wisten te stoten naar Q3 allen een beteuterd gezicht gehad. Esteban Ocon vloog er snel uit en kon zich dus niet bewijzen, maar Sergio Pérez en Romain Grosjean werden het slachtoffer van een goede kwalificatie. Omdat ze op hypersofts moesten starten, kwamen ze vroeg naar binnen voor de verplichte bandenwissel en raakten ze in het verkeer verstrikt. De Mexicaan en de Fransman eindigden als kanonnenvoer: de mannen die vanaf de plaatsen elf, twaalf en dertien vertrokken eindigden als zevende, achtste en negende.

Sirotkin kan een aardig potje sturen

Wie hem in actie zag in de GP2 Series wist het al, maar met de Williams van dit jaar is Sergey Sirotkin compleet kansloos en daarom zien we hem nooit uitblinken. In de straten van Singapore kreeg de Rus een kans om zijn rijvaardigheden te tonen en ook al waren de achteropkomende rijders veel sneller dan hem, ze hadden er een bijzondere kluif aan om langs de Rus te komen. Sirotkin is heus geen kampioenswaardig materiaal, maar op zondag bewees hij niet de eerste de beste paydriver te zijn.

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023