Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Canada 2022

Vijftal coureurs ontloopt straf voor Formule 1 GP Canada

Na de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Canada liep er een vijftal onderzoeken naar vermeende vergrijpen van verschillende coureurs. De FIA heeft in de Nederlandse nacht over al die gevallen een oordeel geveld.

Sainz Latifi Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

De wedstrijdleiding had het na de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Canada nog even druk. Vijf coureurs hadden een onderzoek aan de broek gekregen, te beginnen met Pierre Gasly. Hij was na een kort uitstapje aan de verkeerde kant langs het paaltje gereden toen hij terugkeerde op de baan. Daarvoor heeft de Fransman zijn tweede reprimande van het seizoen gekregen.

Alfa Romeo-coureur Guanyu Zhou werd exact hetzelfde verweten en kreeg als zodanig dezelfde reprimande, met het verschil dat het zijn eerste van het seizoen is.

Filerijden met zijn allen

Carlos Sainz, Charles Leclerc en Alexander Albon zouden alle drie te langzaam hebben gereden om ruimte te creëren voor een snelle ronde, maar omdat zij in een lijn met andere coureurs niet als enige die potentieel gevaarlijke situatie creëerden, werd er verder geen actie ondernomen.

Een reprimande blijft op zichzelf zonder gevolgen, maar op het moment dat een coureur vijf reprimandes in één seizoen verzamelt, waarvan er minstens vier zijn uitgedeeld voor acties op de baan, volgt een gridstraf van tien plaatsen. Voorheen was dat al het geval bij drie reprimandes, maar die regel stamde nog uit de tijd dat er maar 17 races op de F1-kalender stonden.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez