Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Jacques Villeneuve

Villeneuve: "Verstappen is nu honderd keer beter dan toen hij debuteerde"

Jacques Villeneuve wordt nog altijd gezien als een van de grootste criticasters van Max Verstappen. De wereldkampioen van 1997 vond enkele jaren geleden dat Verstappen nog niet zijn debuut moest maken in de Formule 1, omdat de koningsklasse volgens de Canadees geen leerschool mag zijn. Het was een uitspraak waar Villeneuve nog altijd achter staat.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Ik blijf erbij dat Verstappen te vroeg zijn debuut heeft gemaakt in de Formule 1", zo begint Villeneuve tijdens een interview tegenover de Corrierre dello Sport. "Op het moment dat Red Bull Verstappen liet debuteren, was de Nederlander nog helemaal niet klaar voor de F1. Kijk nu maar eens naar Max, hij is honderd keer beter dan toen hij zijn debuut maakte! De Formule 1 is de koningsklasse van de autosport en mag nimmer een leerschool zijn voor coureurs."

"Dat is de Formule 1 echter wel geweest voor Verstappen. Red Bull heeft hem heel veel fouten vergeven in de afgelopen jaren, fouten die hij in andere klassen dan de F1 had moeten maken. Andere coureurs zouden allang naar huis zijn gestuurd voor die fouten en zo hoort het ook te zijn in de Formule 1. Het moet een bikkelharde business blijven."

Vandaag de dag heeft de voormalig Williams-coureur er echter geen enkel problemen mee om de prestaties van Verstappen dit seizoen te bewieroken: "Verstappen rijdt dit jaar echt foutloos en dat is knap. Zijn enige foutje maakte hij in Spa, maar zoiets overkomt iedere coureur", zo sprak de Canadees nog vóór de GP van Italië. "In Italië wordt Max vaak vergeleken met mijn vader Gilles Villeneuve, maar ik denk dat die vergelijking mank gaat. Iedere coureur heeft zijn eigen stijl en persoonlijkheid en het heeft dus weinig zin om ze met elkaar te vergelijken."

31 reacties

    Interview “Verstappen zal bij Red Bull gehakt maken van Vettel”