Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Visser blikt vooruit op W Series-debuut: "Ik tel vijf topfavorieten"

De Nederlandse Beitske Visser staat dit weekend aan de start van de allereerste race in de W Series, het nieuwe formulekampioenschap uitsluitend bedoeld voor vrouwen. Visser dicht zichzelf goede kansen toe, maar is op haar hoede voor de sterke concurrentie.

Visser W Series
Interview
Naar nieuwsoverzicht © W Series

Decor voor de inaugurele race in de W Series is de Hockenheimring. In het voorprogramma van de DTM staat een achttiental coureurs aan de start van de klasse waar veel over te doen is geweest. De één vindt het geweldig dat de vrouwen zo'n zichtbaar podium krijgen, de ander vindt het belachelijk dat er überhaupt een categorie uitsluitend bedoeld voor vrouwen in het leven is geroepen.

De Nederlandse Beitske Visser ziet het vooral als een kans: "Hoe meer je mag rijden, des te meer ervaring je opdoet, dus ik zie deze klasse vooral als een kans om nog beter te worden", zo laat ze weten in gesprek met RacingNews365. Visser verwacht een gooi te kunnen doen naar eremetaal, maar weet dat de concurrentie sterk is.

"Tijdens de testritten op de Lauzitsring vormden Jamie Chadwick, Alice Powell, Marta Garcia, Emma Kimilainen en ikzelf zo'n beetje de top vijf. Of dat op de Hockenheimring ook weer het geval zal zijn, is afwachten, maar ik geloof dat deze dames sterk zullen zijn."

Tekst gaat verder onder de foto.

			© W Series
	© W Series

Het format

Een raceweekend van de W Series bestaat uit twee vrije trainingen van drie kwartier op de vrijdag. Een dag later wordt zowel de kwalificatie als de race verreden. De kwalificatie duurt 25 minuten, de race duurt normaliter een half uur plus één ronde.

In de W Series wisselen de deelnemende dames voor elk raceweekend van chassis. Oneerlijk? Nee hoor. Alle data is openbaar, voor zowel de rijders als de organisatie. Als er grote afwijkingen worden waargenomen, kan de organisatie dus ingrijpen. Met een tweetal reserveauto's kan er ook altijd gewisseld worden.

Waar is de klasse te zien op televisie?

In Nederland worden de races live uitgezonden door het themakanaal Ziggo Sport Racing. Daarnaast toont Ziggo op kanaal 14 de hoogtepunten van de races. Ook de NOS zal gedurende de raceweekenden nieuwsupdates brengen.

Op het Youtube-kanaal van de W Series worden de races eveneens live uitgezonden. De eerste race begint aanstaande zaterdag om 16:10 uur Nederlandse tijd.

Wat gebeurt er na het eerste seizoen?

Het deelnemersveld van het eerste seizoen werd vormgegeven aan de hand van intensieve selectiedagen. Hoe dat bij een eventueel tweede seizoen in zijn werk gaat, is nog niet duidelijk. Visser: "Als het goed is komt er wel een tweede seizoen, maar op dit moment is men er nog mee bezig hoe ze dat gaan invullen."

Of Visser er in een tweede seizoen opnieuw bij zal zijn, weet ze nu nog niet: "Dat ligt eraan of er zich nog andere kansen voor gaan doen. Op dit moment richt ik me op het eerste seizoen, waarbij ik elke race hoop mee te kunnen doen om de overwinning. Aan het eind van het seizoen zien we dan wel waar ik sta."

W Series-kalender 2019

# Circuit Datum
1. Hockenheim, Duitsland 3-4 mei
2. Zolder, België 17-18 mei
3. Misano, Italië 7-8 juni
4. Norisring, Duitsland 5-6 juli
5. Assen, Nederland 19-20 juli
6. Brands Hatch, Groot Brittannië 10-11 augustus

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!
Viaplay
x
McLaren vs. Red Bull McLaren ontzet door 'escalatie' na Red Bull-klacht