Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Voormalig F1-coureur begrijpt niets van Red Bull: "Verstappen zal hem mentaal niet breken"

Daniel Ricciardo is per direct zijn RB-zitje kwijtgeraakt. Voormalig Formule 1-coureur Anthony Davidson zet vraagtekens bij het beleid van Red Bull en wijst naar Yuki Tsunoda.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Binnen Red Bull gaat er het een en ander veranderen voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Daniel Ricciardo is per direct zijn stoeltje kwijt bij RB en wordt vervangen door Liam Lawson. Voor Lawson is het zijn tweede kans in de Formule 1 na zijn invalbeurt in 2023. Voormalig Formule 1-coureur Anthony Davidson snapt alleen niets van de verwachtingen van Red Bull, zo vertelt hij in de podcast Sky Sports F1.

"Vanuit het perspectief van Red Bull moest Ricciardo niet alleen Tsunoda verslaan", stelt Davidson. "Hij moest Yuki vermorzelen. Waarschijnlijk dachten ze: 'Als je dicht bij het niveau van Max Verstappen wil komen, moet je Yuki iedere kwalificatie en race met een halve ronde voorsprong verslaan. Dat is wat Max zou doen en wat we zoeken in een vervanger van Sergio Perez. Het is die magie waar ze naar op zoek zijn. Ooit had Daniel dat kunnen bewerkstelligen, maar Yuki is veel sterker geworden sinds zijn komst in de Formule 1."

Volgens Davidson komt dat door stabiliteit. "Je ziet sommige coureurs arriveren en de auto overdriven. Dan crashen en spinnen ze en wanneer ze kalmeren, zijn ze te langzaam omdat ze hun ritme verliezen. Maar Yuki heeft de reis doorstaan en is een gepolijste coureur geworden. Ik denk dat de arme, oude Yuki nog steeds wordt belast met het feit dat een nieuwe coureur naast hem instapt en hem moet vermorzelen. Ik vraag me af hoe hij zich hierover voelt. Elke keer versloeg hij de nieuwe coureurs, of het nu om Ricciardo, Lawson of Nyck de Vries ging. Waarom wordt hij iedere keer over het hoofd gezien? Ik vraag me af of hij het beter zou doen bij Red Bull (dan Perez red.)."

Tot slot wijst Davidson naar Verstappen. "Ik kan me niet voorstellen dat Verstappen Tsunoda mentaal zal breken als Yuki iedere keer tweede wordt op tien tot vijftien seconden achterstand. Hij toont veerkracht. Ik heb het gevoel dat Ricciardo denkt dat Yuki echt een goede coureur is en de verwachtingen gestoord waren."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x