Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Romain Grosjean

Voormalig F1-coureur hekelt 'overdreven' FIA: "Laat ze eens racen!"

Fernando Alonso finishte in de Grand Prix van Canada op de zevende plaats, maar moest door een tijdstraf na de race genoegen nemen met P9. Romain Grosjean vindt dat de wedstrijdleiding in dit geval te ver ging met het handhaven van de regels.

Alonso Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Voormalig F1-coureur Romain Grosjean uit zijn kritiek op de beslissing om Fernando Alonso te straffen na de Grand Prix van Canada. Na zijn start vanaf de eerste startrij viel Alonso in de race terug, mede door een probleem met zijn auto. Hij finishte op de zevende plaats, maar kreeg later een tijdstraf van vijf seconden voor het slingeren op het rechte stuk, waardoor hij P9 werd in het eindklassement.

Grosjean, die in 2009 kortstondig teamgenoot van de Spanjaard was bij Renault, was erg onder de indruk van de vorm waarin Alonso het hele weekend verkeerde. Vooral door de manier waarop de Alpine-coureur met de wisselende weersomstandigheden omging.

"Wat een genot om Fernando het zo goed te zien doen", vertelt Grosjean op zijn Youtube-kanaal. "Het is alsof je kijkt naar een 20-jarige coureur die bezig is met zijn eerste seizoen in de Formule 1. Hij heeft die passie en de wilskracht. Hij gaat er gewoon voor."

"Elke keer als hij uit de chicane kwam, ging hij zijwaarts. Hij was snel op het droge op vrijdag en hij was erg indrukwekkend in de regen op zaterdag.

Grosjean is het niet eens met de straf voor Alonso

Alpine-teambaas Otmar Szafnauer zei na de race dat hij het gevoel had dat een beter resultaat mogelijk was geweest voor Alonso als de Safety Car aan het einde van de race er niet was geweest. Grosjean is het daarmee eens.

"Alonso had een interessante strategie op zondag", legt Grosjean uit. "Hij bleef voor een lange tijd buiten op de mediums: 20 rondes. Als de Virtual Safety Car en de Safety Car er aan het einde van de race er niet waren geweest, was hij misschien één van de weinige coureurs die in de race een éénstopper had kunnen uitvoeren."

De Spanjaard kreeg uiteindelijk een straf van vijf seconden. Grosjean is van mening dat de wedstrijdleiding met deze beslissing 'te ver ging' in het volgen van de reglementen. "Hij kreeg aan het einde een straf van vijf seconden. Ik ben het niet helemaal eens met die straf", aldus de Fransman.

"Ja, hij heeft misschien twee keer gestuurd op het rechte stuk, maar ten eerste is het 'rechte stuk' niet recht, dus het is niet makkelijk om rechtdoor te gaan. Ten tweede, laten we gewoon eens gaan racen! Laat ze vechten, laat ze verdedigen, laat ze er voor gaan. Het is goed om regels te hebben, maar ga daar niet in overdrijven.

"Vijf seconden, dat was het niet waard. Dat is mijn mening. Misschien heb ik het mis, maar dat is wat ik voel", sluit de Fransman af.

Ook interessant:

Hamilton wil geen Mercedes-proefkonijn meer zijn

Hamilton die zich niet meer voor het karretje wil laten spannen door Mercedes als proefkonijn, Bottas die overwoog te stoppen in zijn tijd bij Mercedes, de bloedvorm van Verstappen en Schumacher die een bijzondere prijs ontvangt. In de video hieronder bespreken wij al deze onderwerpen!

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"