Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Voormalig F1-coureur voorziet mooie titelstrijd: "Red Bull zonder Newey is een orkest zonder dirigent"

De laatste weken sluipen McLaren en Ferrari naar Red Bull toe. Jean Alesi, voormalig Formule 1-coureur bij Ferrari, denkt dat de dominantie van het team van Max Verstappen voorbij is en er een spannende titelstrijd kan volgen.

Verstappen FP3 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aan het begin van het seizoen leek het erop dat Red Bull en Max Verstappen weer zouden gaan domineren. De Grand Prix van Bahrein en Saoedi-Arabië werden simpel gewonnen en na een slippertje in Australië ging het ook in Japan en China voor de wind.

Daarna is de stemming compleet omgeslagen. McLaren en Ferrari namen grote updates mee en kunnen het tempo van Red Bull steeds beter volgen. Het resulteerde in zeges voor Lando Norris en Charles Leclerc in Miami en Monaco, terwijl Verstappen niet altijd even blij was met zijn RB20. Voormalig Ferrari-coureur Jean Alesi denkt dat de strijd nog lang niet gestreden is.

"Ferrari is nu al competitief", vertelt Alesi tegenover Autosport." En dat niet alleen: er staan nog zestien Grands Prix op de kalender en Ferrari lijkt met een opmars bezig. En dan is er in McLaren ook nog een belangrijke bondgenoot die Red Bull kan helpen verslaan. Ferrari had al gewonnen in Melbourne met Carlos Sainz en Leclerc zal nu ook de motivatie vinden om het goed te blijven doen."

Alesi denkt ook dat de dominantie van Red Bull over is. "Mijn gevoel zegt dat Red Bull zonder Adrian Newey een beetje is zoals het orkest van La Scala zonder dirigent. Er is geen noodzaak om daar nog iets aan toe te voegen..."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training