Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Voormalig Red Bull-rivaal doet petje af voor 'wrede' Verstappen: "Hij breekt Perez"

Voorheen was Cyril Abiteboul Red Bull-'aartsvijand' nummer één, nu spreekt hij vol lof over de Oostenrijkse renstal en Max Verstappen.

Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Cyril Abiteboul was van 2014 tot 2020 algemeen directeur van Renault en komt bij de Nederlandse racefan wellicht nog wel bekend voor, de man was namelijk regelmatig aan het kibbelen met Red Bull-teambaas Christian Horner toen Red Bull nog motorklant was van het Franse team.

De ludieke Fransman (met een tattoo van Daniel Ricciardo) hebben we al een tijdje niet meer voorbij zien komen in de F1-paddock - hij is nu de motorsportbaas bij Hyundai - maar in gesprek met France Info spreekt hij zich uit over de huidige staat van F1 en de dominantie van Red Bull. Zo wil hij de winst van Red Bull afgelopen twee seizoenen niet vergelijken met de sterke jaren van Mercedes, want: "De dominantie van Mercedes was te danken aan één element: de motor. Deze was uitzonderlijk."

"Red Bull liep gewoon over water"

Maar wat Red Bull doet, dat is praktisch onmogelijk: "Iedereen heeft zijn ups en downs gehad, zijn briljante momenten en zijn problemen. Een ander team, Red Bull, liep gewoon over water. Het is verbazingwekkend omdat ze ongevoelig lijken voor alles, ongevoelig voor alle variabelen, of het nu wind, temperatuur of het ground effect is. Dat maakt hun dominantie nog indrukwekkender", stelt Abiteboul.

"Het is wreed. Verstappen is zo sterk dat hij in staat is om een coureur als Sergio Pérez, die veel heeft meegemaakt, op de grond te drukken en te breken. Er komt veel volwassenheid vanuit Red Bull en Max. Ik heb de indruk dat hij veel rustiger is."

Saai?

Dat neemt niet weg dat het succes van Red Bull en de Nederlander ook als saai beschouwd kan worden: "Voor degenen die zich alleen richten op wie er wint, is het een saai seizoen, maar daarachter is het bijzonder interessant. Ik vind alle gevechten mooi."

En ondanks dat sommigen dromen van meer strijd in 2024, probeert de Fransman de gemoederen alvast te bedaren. Hij denkt namelijk dat dit er nog niet inzit: "Mensen willen graag dat ik ja zeg, maar ik denk het niet."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"