Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
W Series

W Series staakt seizoen na financiële problemen

W Series, het internationale single seater-evenement voor vrouwelijke coureurs, zal het huidige seizoen niet afmaken. De focus zal verlegd worden naar geld ophalen voor 2023.

Chadwick W Series Britain 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © W Series

Nadat een recente afgesproken investering niet doorkwam, moest de W Series vrezen voor een financieel probleem in 2022. In Singapore, waar de vrouwenklasse nog in actie kwam, kwam al naar buiten dat het seizoen mogelijk niet werd voltooid. Nu bevestigt de raceklasse dat de slotraces in de Verenigde Staten en in Mexico inderdaad niet door zullen gaan.

De W Series wil de focus leggen op geldinzameling voor het volgende seizoen in 2023. Door de races in Austin en Mexico-Stad over te slaan, besparen ze een deel van de kosten dit seizoen. Het is zeer jammer voor de raceklasse, waar Jamie Chadwick ook dit jaar weer domineerde en nu dus verzekerd is van het kampioenschap.

Chadwick heeft tot nu toe alle seizoenen van de W Series gewonnen. In 2019 en 2021 ging ze er met de titel vandoor en na vijf overwinningen (op rij) in zeven races, één P2-finish en één DNF domineerde ze ook in 2022. Een race op het Circuit of the Americas en twee races in Mexico zijn nu dus afgelast.

De vrouwenraceklasse is in het leven geroepen om eerlijke kansen te creëren voor vrouwen in de (hogere) autosport, door middel van de financiële barrières te doorbreken. In 2023 moet er weer een nieuw seizoen komen van de raceklasse. Momenteel zijn er twee Nederlanders actief in de W Series: Beitske Visser en Emely de Heus. Visser sluit het seizoen af op de tweede plaats, De Heus in haar eerste seizoen op P16.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

36 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct