Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
W Series

W Series staakt seizoen na financiële problemen

W Series, het internationale single seater-evenement voor vrouwelijke coureurs, zal het huidige seizoen niet afmaken. De focus zal verlegd worden naar geld ophalen voor 2023.

Chadwick W Series Britain 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © W Series

Nadat een recente afgesproken investering niet doorkwam, moest de W Series vrezen voor een financieel probleem in 2022. In Singapore, waar de vrouwenklasse nog in actie kwam, kwam al naar buiten dat het seizoen mogelijk niet werd voltooid. Nu bevestigt de raceklasse dat de slotraces in de Verenigde Staten en in Mexico inderdaad niet door zullen gaan.

De W Series wil de focus leggen op geldinzameling voor het volgende seizoen in 2023. Door de races in Austin en Mexico-Stad over te slaan, besparen ze een deel van de kosten dit seizoen. Het is zeer jammer voor de raceklasse, waar Jamie Chadwick ook dit jaar weer domineerde en nu dus verzekerd is van het kampioenschap.

Chadwick heeft tot nu toe alle seizoenen van de W Series gewonnen. In 2019 en 2021 ging ze er met de titel vandoor en na vijf overwinningen (op rij) in zeven races, één P2-finish en één DNF domineerde ze ook in 2022. Een race op het Circuit of the Americas en twee races in Mexico zijn nu dus afgelast.

De vrouwenraceklasse is in het leven geroepen om eerlijke kansen te creëren voor vrouwen in de (hogere) autosport, door middel van de financiële barrières te doorbreken. In 2023 moet er weer een nieuw seizoen komen van de raceklasse. Momenteel zijn er twee Nederlanders actief in de W Series: Beitske Visser en Emely de Heus. Visser sluit het seizoen af op de tweede plaats, De Heus in haar eerste seizoen op P16.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

25 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent