Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Waarom Ferrari een protest indiende tegen Verstappen en Perez

Max Verstappen kwam als derde over de meet bij de GP van Monaco, maar de vraag is of hij ook zo de geschiedenisboeken in zal gaan. Het team van Ferrari heeft namelijk een protest ingediend tegen de Nederlander. Ook de winst van Sergio Perez is onzeker door een protest van Ferrari

Perez Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Het theewater raakte bij Charles Leclerc en Ferrari aan de kook na slechte strategische keuzes en een dramatische pitstop. Max Verstappen en Leclerc kwamen bijna zij aan zij te rijden na de stop van de Nederlander. Bij het uitrijden van de pitlane glibberde hij net wel of net niet over de gele lijn heen. Sergio Perez deed hetzelfde na het uitrijden van de pits bij zijn tweede pitstop.

Volgens Ferrari overtraden Verstappen en Perez daarmee een reglement, want in de notities van de wedstrijdleider staat geschreven dat een coureur rechts van de lijn moet blijven. De wedstrijdleiding had het voorval tijdens de race gezien en 'genoteerd', maar besloot geen straf uit te delen. Ferrari is het daar niet mee eens en teambaas Mattia Binotto legt uit waarom het Italiaanse team een protest indient tegen Verstappen.

Wat zeggen de regels?

Volgens de notities van de wedstrijdleider moet een coureur dus rechts blijven van de gele lijn bij de uitgang van de pitstraat. Verstappen gleed aan het einde van de pitlane met twee wielen net wel of net niet over deze lijn heen.

Specifiek stond er in de drivers notes van de GP van Monaco: "Coureurs moeten rechts houden van de doorgetrokken gele lijn bij de pit uitgang bij het verlaten van de pitstraat en rechts blijven van deze lijn totdat deze eindigt na bocht 1 [Sainte Devote]".

Artikel gaat verder onder de video.

Ferrari: regels zijn regels

Mattia Binotto, teambaas van Ferrari, liet aan Sky Sports weten teleurgesteld te zijn dat de regels niet gehanteerd werden tijdens de race.

"Als Ferrari zijn we teleurgesteld omdat we geloven dat er een duidelijke overtreding van de regels was door de twee Red Bulls die over de gele lijnen reden bij het verlaten van de pitstraat."

Verstappen en Perez op matje geroepen

Verstappen en Perez moesten op het matje komen bij de stewards. Daarbij wordt hun verhaal aangehoord en zal er een besluit genomen worden. Het feit dat de wedstrijdleiding de 'overtredingen' wel constateerde tijdens de wedstrijd, maar geen straf uitdeelde wil niet zeggen dat dit ook nu het geval is.

Zowel Ferrari als Red Bull zal een onderbouwing geven, in de vorm van beelden, data en de ervaringen van de coureurs.

Bekijk hieronder de dubbele pitstop van Red Bull en de exit van Perez.

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

51 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17