Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Waarom Max Verstappen zijn startnummer verandert in 2022

Lewis Hamilton koos er sinds de invoering van vaste racenummers nooit voor om na het behalen van een wereldtitel te wisselen naar het nummer 1. Max Verstappen heeft er echter wel voor gekozen om in 2022 met startnummer 1 te gaan rijden. Maar waarom?

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Formule 1-coureurs mogen bij hun debuut in de koningsklasse een racenummer uitkiezen. Dit mag een rijder slechts één keer kiezen, daarna blijft het permanent zijn of haar racenummer. Er is echter een uitzondering voor de regerend wereldkampioen. Wie de titel haalt, mag het daaropvolgende seizoen met startnummer 1 rijden.

Max Verstappen mag na het veroveren van de wereldtitel in 2021 het startnummer claimen, en dit doet hij ook. Vanaf de testdagen voorafgaand aan het F1-seizoen van 2022 zullen we dus een prominente 1 zien op de RB16 van de Limburger. In gesprek met onder meer RacingNews365 legt Verstappen uit waarom hij startnummer 33 achter zich laat en het kampioensgetal claimt.

"Ja, we gaan het (startnummer) zeker gebruiken. Hoe vaak kan je dat nou doen? Ik bedoel maar, het is misschien de enige keer dat ik het kan doen in mijn hele leven. Ook denk ik dat dit het beste nummer is, daarom zet ik het op de auto."

Trots en de Verstappen-merchandise

Naast dat Verstappen overduidelijk trots is op startnummer 1, heeft het natuurlijk ook marketingtechnische voordelen. Vanaf 2022 zullen alle petten, shirts en andere merchandise van Red Bull en Verstappen waar het nummer 33 op staat, toe zijn aan een upgrade naar het nieuwe startnummer van de Nederlander.

Lewis Hamilton heeft tijdens zijn jaren als regerend wereldkampioen sinds de invoering van de vaste startnummers niet gekozen voor nummer 1 op zijn bolide. De Mercedes-coureur bleef trouw aan startnummer 44. De laatste coureur die het kampioensgetal gebruikte was Sebastian Vettel in 2014.

Ook interessant:

Red Bull nodigt Verstappen fans uit voor presentatie

Red Bull deelde die eerste teaservideo als onderdeel van een vooraankondiging over de launch van de daadwerkelijke auto van Max Verstappen. Een datum wordt niet genoemd, maar wel de mogelijkheid om als fan daarbij digitaal aanwezig te zijn.

Meer van dat soort mooie Formule 1-video's? Abonneer je dan op ons kanaal.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull