Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Waarom Mercedes er ondanks updates niet aan te pas kwam in Miami

Mercedes bracht in Miami nieuwe onderdelen mee voor de W15, maar er is een specifiek probleem dat het team belemmert om hun ware potentieel te laten zien.

Hamilton Quali Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes moest tevreden zijn met een zesde en een achtste plek tijdens de Grand Prix van Miami. Lewis Hamilton was de best geklasseerde Mercedes-man na een alternatieve strategie, gevolgd door George Russell twee plekken achter hem. Een nieuwe vloer en wijzigingen aan de voorvleugel en de voorwielophanging hadden verbetering moeten brengen, maar dat leek op het eerste oog niet echt het geval te zijn.

Toch is Trackside Engineering Director Andrew Shovlin te spreken over de updates en hij heeft goed nieuws voor de race in Imola over ruim een week. "We hebben ongeveer de helft van onze upgrades naar voren gehaald in Miami en de andere helft komt in Imola", zo zegt hij in de debrief van Mercedes. "We werken er hard aan om te proberen om ook in de races daarna nieuwe onderdelen te brengen."

Dan gaat Shovlin in op de updates in Miami. "Heeft het gewerkt zoals verwacht? Ja, het ziet er allemaal naar uit dat het de prestaties heeft opgeleverd waar we op hoopten. Het probleem op dit moment is dat alle anderen bezig zijn met de ontwikkeling van hun auto's. Je zag McLaren met een groot pakket en zag dat zij in staat waren om vooruitgang te boeken."

Mercedes hoopvol over vooruitgang

In de strijd om de concurrentie achter zich te laten en de eigen problemen op te lossen, is Mercedes hoopvol dat er snel een duidelijke stap voorwaarts wordt gezet. "Ook de problemen met het weggedrag van de W15, waarmee de coureurs te kampen hebben, maakt het moeilijk om die prestaties als een duidelijke stap naar voren te bestempelen", voegt Shovlin eraan toe.

"Wat we vaak zien, is dat de auto zich van sessie tot sessie heel anders gedraagt. Totdat we weten hoe dat zit, zullen we altijd minder voordeel halen uit dit soort updates. Na de laatste paar races hebben we een duidelijk beeld gekregen van wat we aan de auto moeten doen om het rijgedrag te verbeteren. En om er zo voor te zorgen dat de auto gaat waar de coureurs willen dat die heen gaat tijdens de belangrijke rondjes in de kwalificatie."

"We hebben de komende drie of vier races ook een hele reeks upgrades in petto. Er wordt hard gewerkt, maar hopelijk plukken we daar snel de vruchten van", zo sluit Shovlin af.

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"