Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Waarom Norris geen straf kreeg voor zijn 'valse' start

Het was een opvallend moment bij de GP van Saoedi-Arabië. Lando Norris maakte een valse start, maar kreeg er uiteindelijk geen straf voor. Dit is waarom.

Norris Saudi Race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris kende geen gelukkige race in Saoedi-Arabië. Als een van de weinigen (samen met Lewis Hamilton) ging hij onder de safety car niet naar binnen om van banden te wisselen. Hierdoor moest hij later in de race nog wel een pitstop maken om uiteindelijk als achtste over de finish te komen.

Maar het meest besproken moment van de McLaren-coureur was helemaal aan het begin van de race. Norris maakte een valse start en stond weer stil, om uiteindelijk met de rest van het veld richting bocht 1 te snellen. George Russell, die schuin achter Norris startte, meldde het meteen over de boardradio. Het moment werd ook gezien door de stewards, maar waar een straf werd verwacht, volgde uiteindelijk niets.

De FIA geeft uitleg. "Volgens de regels komt de enige beoordeling van een valse start via de transponders op de wagen. Deze door de FIA goedgekeurde en geleverde transponder gaf echter aan dat er geen valse start was." En daarmee was de kous af voor Norris die daarmee een zeker lijkende tijdstraf ontliep.

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"