Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Waarom Perez de gedroomde nieuwe teamgenoot van Verstappen is

Na zijn podium op Mugello leek de storm in de media rond Alexander Albon even te gaan liggen, maar na afloop van de Grand Prix in Rusland laait deze weer op. Wat moet Red Bull met hem aan? Volgens Tom Coronel is het tijd dat Sergio Perez de overstap maakt naar het team van Max Verstappen.

Perez Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Weliswaar staat Alexander Albon op de vijfde plek in het kampioenschap, vergeleken met teamgenoot Max Verstappen heeft hij slechts de helft van de punten in de wacht gesleept. Bovendien staat de enkele podiumfinish van Albon in schril contrast met de zeven van Verstappen.

Na zijn podium op Mugello werd hij door teambaas Christian Horner in bescherming genomen. De teambaas zei dat het de media waren die zijn coureur onzeker maakten. Hij ging er van uit dat het eerste Formule 1-podium zorgde voor een boost bij Albon, maar hij kwam ongetwijfeld bedrogen uit. Na een tiende plaats van Albon tijdens zowel de kwalificatie als de race in Rusland keerde de kritiek weer meteen terug.

Zo ook in de podcast van RacingNews365, waarin autocoureur Tom Coronel en F1-journalist Ruud Dimmers hun oordeel vellen. Coronel is duidelijk in zijn oordeel. "Het heeft niets met vertrouwen te maken. Albon heeft gewoon de kwaliteit van Verstappen niet. Red Bull heeft geen vervanging klaar staan, dat is het volgende probleem. Bijna iedereen die ze daar neerzetten krijgt een pak slaag."

Dimmers merkt op dat het podium van Albon een eenmalige opleving was. Sterker nog, volgens hem wordt Albon alleen maar slechter. "Vorig jaar begon hij in Rusland in de achterhoede en eindigde hij als vijfde. Dit jaar start hij als vijftiende en eindigt hij als tiende. Er zit niet veel progressie in. Hij was heel onzeker en veel te langzaam. Hij kreeg negentig seconden aan zijn broek van Verstappen", schets de journalist het teleurstellende beeld.

Hij heeft een oplossing, die hij meteen aan Coronel voorlegt: "Tom, jij zegt dat er geen alternatief is. Bel Sergio Perez dan", oppert Dimmers. "Ze hebben al eens met elkaar gebabbeld. Dat was echt niet om te vragen hoeveel suiker hij in zijn koffie wilde. Geef hem gewoon eens de kans. Hij is gewoon een heel stuk beter dan Albon en Red Bull heeft in het verleden ook al beter gehad. Dat hebben we met Ricciardo gezien, die zat veel dichter op Max!"

Coronel ziet plots het licht en is helemaal om. Ja, Perez is inderdaad de man die Verstappen moet gaan helpen. "Hij heeft ervaring, hij heeft de drive. Hij heeft een serieus grote bek, dat hebben we gezien in de gevechten met teamgenoten Ocon en Stroll. Het interesseert hem niets, hij rijdt alles in tweeën, zelfs zijn eigen teamgenoten!" jubelt Coronel.

"Dat is de mentaliteit die je nodig hebt; iemand die met zijn vuist op tafel slaat en veel indruk maakt bij anderen. Als je naast hem rijdt, dan weet je dat hij niet van het gas afgaat, dat telt natuurlijk ook mee. Dus ja, ik zou Perez een kans geven bij Red Bull", zo is hij het eens met Dimmers, die tot slot alvast een toekomstperspectief schetst mocht de Mexicaan inderdaad de overstap maken naar Red Bull.

"Hij heeft al laten zien dat hij naar het podium kan rijden. Als je hem naast Max zet, dan is hij misschien een paar tienden langzamer, maar soms zal hij ook voor de Nederlander kunnen eindigen. En hij zet die Red Bull dan wel op plek drie, vier of vijf in de kwalificatie in plaats van op plek tien. Dat is namelijk het probleem van Albon. Hij staat niet alleen ver achter op Max, maar ook op Renault, McLaren en soms zelfs AlphaTauri."

Verstappen, de ideale sportman, haalde in Rusland weer alles uit zijn bolide. Alles over zijn weekend, de wel-niet straf voor Lewis Hamilton en de 'winnende' Bottas bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Rusland 2020 RN365 Nieuwsdossier

25 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten