Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Waarom Russell volgens Mercedes geen straf mocht krijgen voor de touché met Perez

George Russell kreeg na de start van de GP van Oostenrijk een tijdstraf van vijf seconden omdat hij Sergio Perez de grindbak in tikte. Mercedes is het er niet mee eens en legt uit waarom het geen straf had moeten zijn.

Russell Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Lewis Hamilton en George Russell finishten de Grand Prix van Oostenrijk op respectievelijk de derde en de vierde plaats. Het had mogelijk een betere race kunnen zijn voor Russell, maar na contact met Sergio Perez in de openingsronde, en de daaropvolgende tijdstraf en schade, viel hij terug in de rangorde.

Na afloop van de race liet Russell weten het niet helemaal eens te zijn met de opgelegde straf van de stewards. Ook Mercedes is er niet blij mee, zo leggen Andrew Shovlin en Toto Wolff uit. Shovlin begint: "We zijn blij om weg te komen met een P3- en P4-finish, maar we vonden dat de straf voor George voor het incident met Sergio wat aan de harde kant was."

"Hij zat op de apex kerb en liet meer dan genoeg ruimte over", aldus Trackside Engineering Director van Mercedes. "We moesten daarna zijn voorvleugel vervangen, dus het werd (met de straf van vijf seconden meegerekend, red.) een erg lange pitstop. Hij moest het hele veld tweemaal voorbij, maar heeft fantastisch gereden."

Ook Wolff hoopte dat een straf voor Russell uitbleef

Mercedes-teambaas Wolff sluit zich aan bij de woorden van Shovlin en vindt een tijdstraf van de stewards ook ietwat overdreven. "Ik zou het zelf niet gedaan hebben, want volgens mij had hij full steering lock. Ik heb de foto's gezien daarvan. Hij stuurt volledig in, aan de binnenkant van de bocht."

"Daar zou ik dus geen straf voor geven", aldus de Oostenrijker, die vooral tevreden probeert te zijn over het behaalde resultaat op de Red Bull Ring. "Ik wilde het vanuit een neutraal perspectief blijven kijken. Misschien dat het er aan de andere kant van de hekken anders uitzag", zo sluit hij af.

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher doet een boekje open over zijn familie: "Hun mentaliteit is geweldig"