Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Waarom Verstappen zijn auto flink aanpaste ondanks dominante zege

Met meer dan 13 seconden voorsprong een sprintrace winnen en toch niet helemaal tevreden zijn over de set-up. Een dominante Max Verstappen vond het in China nog nodig om zaken aan te passen voor de kwalificatie en legt na afloop uit waarom.

Verstappen China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Niemand kon Max Verstappen bijhouden op de zaterdag in China. Tijdens de sprintrace reed hij in ongeveer tien rondjes tijd dertien seconden weg bij de concurrentie, om een paar uur later ook nog eens overtuigend poleposition te pakken. Desondanks paste Verstappen zijn auto nog aan na de sprintrace. Waarom? Dat vertelt hij in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Ik denk dat de kwalificatie niet zo goed was geweest als we de set-up hadden gelaten zoals hij was", stelt Verstappen. "We hebben best wel veel veranderd, want ik was niet helemaal tevreden in de sprintrace. Ik wilde de balans voor en achter beter voor elkaar krijgen. Ook de wind is weer anders tijdens de race, dus dat heeft natuurlijk een effect op de balans."

Stiekem zorgen deze uitspraken voor nog meer verbazing. Hoe kan je zo ver wegrijden bij de rest terwijl je je niet optimaal voelt in de RB20? "Iedereen leert van zo'n sprint, ik denk dat een paar jongens ook gewoon veel te hard zijn begonnen. Ze gingen door hun banden heen. Automatisch zit het veld wat dichter bij elkaar (in de race red.), maar ik denk dat we over het algemeen sterk zijn."

Levert Verstappen alle input voor de wijzigingen? "Dat bespreek ik met mijn race-engineer Gianpiero Lambiase. Ik kan natuurlijk tegen hem zeggen: 'het is allemaal goed zo, laten we niets veranderen', maar ik denk dat we het er redelijk over eens waren dat in de sprintrace niet alles helemaal goed aanvoelde."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco