Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Wanhopige Italiaanse media zien titel naar 'beest' Verstappen gaan: "Waarom is Ferrari zo fragiel?"

Het gejubel na de zaterdag maakte in de Italiaanse kranten plaats voor pure neerslachtigheid. De sportpublicaties zijn de wanhoop nabij.

Leclerc Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

"Het kampioenschap gaat in rook op", zo kopt de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport, om daar vervolgens een prangende vraag aan toe te voegen: "Ferrari, waarom ben je zo fragiel?"

De krant gaat er helemaal vanuit dat de titelrace nu gelopen is: "Dit betekent het einde van alle dromen, het kampioenschap is in rook opgegaan nu Charles Leclerc na acht races al tegen een achterstand van 34 punten aankijkt. Natuurlijk is nog alles mogelijk, maar juist nu het met Ferrari de goede kant op leek te gaan, steken deze betrouwbaarheidsproblemen de kop op. Hoe kan dat?"

Volgens de krant heeft Ferrari performance in eerste instantie belangrijker geacht dan betrouwbaarheid, wat volgens de publicatie ergens ook wel logisch is: "De komende vier jaar mogen er geen performance verbeterende updates worden doorgevoerd, daarom moest men wel eerst naar performance kijken. Ferrari pretendeert beiden te hebben gedaan, maar er is duidelijk iets goed mis met de motoren."

De krant vreest dat het niet makkelijk wordt om de problemen op korte termijn te fiksen, dat terwijl Red Bull en met name Max Verstappen flink huishouden momenteel: "Verstappen is een, nee hét beest tijdens de races. Zijn resultaten spreken met vijf overwinningen voor zich. Hij is volwassen en volledig helder op ieder moment. Het spel van Red Bull hielp hem, maar hij stond er zelf ook weer als ware wereldkampioen, zoals altijd", zo looft de krant de Red Bull-coureur, om tot slot het Ferrari-weekend krachtig samen te vatten: "Een complete ramp, met opnieuw een flinke tik voor het moraal van de coureurs."

Lof voor Verstappen, treurnis om Ferrari

Het woord 'ramp' wordt ook door de Corriere dello Sport in de mond genomen en ook zij zetten de titelaspiraties voor nu maar even in ijskast: "Dertien jaar geleden was de laatste dubbele uitvalbeurt door technische problemen. Niet voor niks kijkt teambaas Mattia Binotto bezorgd naar de toekomst."

Ook de Corriere heeft lof voor Verstappen: "Perez kreeg te horen dat hij niet mocht vechten, maar Verstappen was ook veel te snel in Bakoe. Terwijl Red Bull alles op orde lijkt te hebben, kijkt Ferrari tegen een grote achterstand aan."

La Repubblicca vindt in de term 'nachtmerrie' een aardige vervanger voor het woord 'ramp': "Al met al een zwarte dag voor Ferrari. Red Bull lijkt met de dubbel een harde klap uit te delen, een klap die een flinke deuk slaat in het moraal van de tifosi."

De Corriere della Sera wijst Ferrari op een parade aan fouten: "Er was ook nog die slechte pitstop, met daar bovenop de uitvalbeurten van Guanyu Zhou en Kevin Magnussen bij de klantenteams. Er zijn teveel problemen, klein en groot, die er voor zorgen dat lang niet alles uit de auto kan worden gehaald, die qua performance toch een 9 waard is."

Afsluitende woorden zijn er voor Max, of nee, 'SuperMax': "Hij toonde geduld en dat leverde hem een overwinning op. Eens te meer werd duidelijk hoe de hiërarchie bij Red Bull is."

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

33 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Daniel Ricciardo doet Red Bull en Verstappen een plechtige belofte