Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wat maakt Verstappen zo goed? "Dat vraagt iets speciaals van de coureur"

Dat Max Verstappen afgelopen seizoen de Formule 1 domineerde als nooit tevoren, hebben we allemaal kunnen aanschouwen. Maar wat maakt de Nederlandse drievoudig wereldkampioen nu zo goed? Mika Hakkinen legt uit wat volgens hem de reden is.

Verstappen donuts Abu Dhabi 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Mika Hakkinen is zelf tweevoudig wereldkampioen en weet wat er nodig is om top te presteren in de Formule 1. Toch kijkt hij ook op van de prestaties van Red Bull en Max Verstappen in het afgelopen seizoen. "Ik denk dat de wagen van Red Bull is geoptimaliseerd door de hulp van technologie, mensen binnen het team, de opmerkingen van Max en consistentie. Daardoor past de wagen 100 procent bij Max", zegt Hakkinen in gesprek met Unibet.

"Met het team is Max er in geslaagd om de wagen zo snel te maken, zoals hij nu is. De hoeveelheid druk die hij aan kan, moet op een heel hoog niveau zijn. Het vraagt heel veel focus om de resultaten zo consistent te houden. Dat komt niet alleen door de wagen en het team. Het vraagt ook iets speciaals van de coureur. Max heeft dat dit jaar laten zien."

"Hij heeft het hoge niveau vast kunnen houden tijdens het seizoen. Er was een race dit seizoen waar de kwalificatie van Max en Red Bull niet zo goed was als normaal. Ik dacht dat er misschien een kleine aanpassing in de reglementen was gedaan. Nu verliest Red Bull zijn ongeslagen prestaties. Maar dat gebeurde niet, de volgende race stonden ze er weer."

"Max leefde bijna op de kartbanen"

Hakkinen ziet ook dat Sergio Perez in de schaduw van Verstappen acteert. "Max is simpelweg zo snel dat hij het vertrouwen van Perez wegvaagde. De prestaties van Max komen door verschillende dingen. Het gaat niet om op een morgen op te staan, een rondje te gaan rennen, dan fris terug te komen en te zeggen: 'ik ben klaar om weer te winnen'. Er zijn veel verschillende dingen nodig. Je hebt een personal trainer nodig. Een mental coach. Iemand die op je voeding let. En omdat testen in de Formule 1 zeer gelimiteerd is tegenwoordig, spelen simulators een erg belangrijke rol."

"De prestaties van Max komen neer op het feit dat hij al op jonge leeftijd begon in het karten en van daaruit verder is gegaan. Hij pakte niet de meest gebruikelijke stappen voor zijn ontwikkeling. Hij leefde bijna op de kartbanen. Dit activeerde zijn leercurve enorm en dat heeft zich uitbetaald. Hij begon ook op jonge leeftijd in de Formule 1, dat is zeldzaam. Hij bouwde ervaring op vanaf jonge leeftijd en daar plukt hij nu de vruchten van."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'