Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Pierre Gasly

"Wat Verstappen voor Red Bull is, is Gasly voor Toro Rosso"

Het huwelijk tussen het grote Red Bull-team en Pierre Gasly liep niet bepaald voorspoedig, maar na zijn terugkeer bij Toro Rosso nam Pierre Gasly à la Max Verstappen het heft in handen bij het kleine zusterteam, zo meent oud-Formule 1-teambaas Eric Boullier.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het verhaal van Pierre Gasly is inmiddels wel al bekend. Hij kwam als vervanger voor Daniel Ricciardo begin 2019 aan bij Red Bull. Een half jaar later keerde hij echter met de staart tussen de benen terug op het oude Toro Rosso-nest, waar hij begon aan een indrukwekkende wederopstanding.

Eric Boullier, ex-Formule 1-teambaas van Lotus en McLaren en tevens landgenoot van Gasly, gaat in gesprek met Ouest-France dieper in op het vraagstuk omtrent de Toro Rosso-coureur. Volgens hem komt het vooral door de speciale structuur binnen Red Bull dat het Gasly niet lukte om te slagen in de hoofdmacht.

"De structuur en strategie van Red Bull was compleet rond één coureur heen gebouwd: Max Verstappen. Als alles dan op zijn plaats valt, een goed presterend team, een fabrieksmotor en een toonaangevende chauffeur als de Nederlander, dan is er eigenlijk geen plek voor een andere coureur."

"Het is enorm lastig voor een jonge coureur als Gasly om op een plaats terecht te komen zoals bij Red Bull. Alles zal in het teken van Verstappen hebben gestaan, maar nadat hij terug werd gezet hebben we vervolgens gezien dat hij nog beter was dan vorig seizoen. Hij werd het hoofd van Toro Rosso, zoals Verstappen dat is bij Red Bull", aldus Boullier.

In het kampioenschap greep Pierre Gasly uiteindelijk net naast de zesde eindpositie. Carlos Sainz ging er tijdens de laatste race mee aan de haal.

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

0 reacties