Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Watson stelt harde realiteit voor Hamilton: "Gebeurt dat niet, wordt het héél lastig"

Volgens voormalig Formule 1-coureur John Watson heeft momenteel niet Mercedes, maar Red Bull het momentum te pakken op het moment dat de kampioenschapsstrijd enkel in hevigheid zal toenemen met nog vijf races te gaan.

Volgens voormalig Formule 1-coureur John Watson is het van groot belang dat Lewis Hamilton één van de twee volgende Grands Prix wint wil hij kans blijven maken op de wereldtitel in 2021, zijn achtste eindoverwinning. Op dit moment kijkt de Mercedes-coureur tegen een achterstand van 12 punten aan, de grootste achterstand sinds de GP van Stiermarken toen Verstappen 32 punten meer had vergaard dan Hamilton. Er komen nog vijf races aan en als we John Watson in een exclusief interview voor RacingNews365 vragen welke circuits goed zijn voor welk team, gaat hij ze één voor één af: "Voor wat betreft de circuits die we al kennen denk ik dat Mexico en Brazilië in het voordeel zijn van Red Bull. Abu Dhabi zal om het even zijn denk ik en de nieuwe GP's, die van Qatar en Saoedi-Arabië, kunnen beide kanten opvallen." Watson stelt vast dat Mercedes recent stappen heeft gemaakt op het gebied van performance, maar weet dat dat mogelijk niet genoeg gaat zijn: "Want aan de andere kant zien we ook dat Mercedes problemen heeft met de motor en de betrouwbaarheid."

"Het zal Hamiltons performance niet schaden"

John Watson

"De realiteit is dat Hamilton één van de twee volgende races móét winnen en Verstappen in één van die races slecht moet scoren. Als Max in Mexico wint, wordt het heel, héél lastig voor Lewis om weer op gelijke hoogte te komen, zonder bijvoorbeeld onvoorziene betrouwbaarheidsproblemen bij Red Bull." Als Mercedes doet wat het moet doen, dan zal het aan Hamilton echter niet liggen, zo denkt de voormalig McLaren-winnaar: "Hamilton heeft alle tools tot zijn beschikking om Verstappen partij te bieden. Wat hij echter nodig heeft is de performance, maar vooral ook betrouwbaarheid om te weten dat hij van elk onderdeel het maximale kan vragen." Gevraagd of de betrouwbaarheidsproblemen van Mercedes door zijn hoofd spelen, mogelijk zelfs met een aangepaste en langzamere rijstijl tot gevolg, antwoordt Watson ontkennend: "Het zal zijn performance niet schaden, maar het is duidelijk dat als hij daardoor gehinderd wordt, hij beperkt is in wat hij zelf nog kan doen. Hij heeft van Mercedes echt nodig dat ze in alle vijf de races goed presteren." Ondertussen geniet Watson volop van wat ons elke twee weken wordt voorgeschoteld: "Dit is het eerste echte titelgevecht in het moderne hybridetijdperk. Enige strijd kwam voor Lewis tot op heden enkel van teamgenoten af, maar niet van een rivaliserend team, zoals nu wel het geval is. Alle ingrediënten voor machtige finale zijn aanwezig."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'