Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Webber looft protegé Piastri: "Zien nu wat we vorig jaar hebben gemist"

Bij menig fan staat Mark Webber vooral bekend als voormalig Formule 1-coureur bij Red Bull, maar de Australiër houdt zich op dit moment als manager vooral bezig met de zaken van Oscar Piastri. De McLaren-coureur kende een sterk weekend in Qatar door de sprintrace te winnen en als tweede te finishen in de hoofdrace. Webber heeft mooie woorden over voor zijn pupil.

Piastri Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mark Webber weet wel hoe de Formule 1-wereld in elkaar steekt. De Australiër liep twaalf seizoenen als coureur rond bij Minardi, Jaguar, Williams en Red Bull Racing. Vooral bij het laatste team kende Webber zo zijn uitdagingen. Sebastian Vettel was zijn teamgenoot en raapte tussen 2010 en 2013 vier wereldtitels op. Webber boekte uiteindelijk negen zeges. Nu bekommert de 47-jarige Webber zich dus over Oscar Piastri, die bij McLaren mooie dingen laat zien in zijn eerste seizoen.

"Oscar startte natuurlijk vanaf poleposition in de sprintrace", begint Webber zijn verhaal. "Dat was al een knappe prestatie, want in zowel de kwalificatie als de Sprint Shootout raakten heel wat coureurs tijden kwijt door track limits. In de sprintrace hield hij nadien zijn hoofd koel, dus ik ben trots op hem en McLaren. Het team behaalt mooie resultaten."

Webber legt uit waarom Piastri in zijn ogen een speciale coureur is. "Ik denk dat het een combinatie van zijn aanpassingsvermogen, kalmte en veelzijdigheid is. Hij heeft in zijn debuutseizoen al verschillende uitdagingen gekend. Het heeft bijvoorbeeld vaak geregend in Grand Prix-weekenden. Uiteindelijk zie je dat Oscar sterk was op stratencircuits, in de regen in België en op hete circuits. We hebben wel wat werk te verzetten als het aankomt op de snelheid in de race, maar de kwalificaties gaan al heel goed."

Webber wilde Piastri zo snel mogelijk in de Formule 1 brengen

In 2022 ontstond er een korte transfersoap rond Piastri. De coureur stond onder contract bij Alpine, dat na het vertrek van Fernando Alonso aankondigde Piastri in de auto te zetten. De Australiër ontkende meteen en bleek bij McLaren getekend te hebben. Webber stelt nu dat de beslissing vrij simpel was. "Het was de enige keuze die we konden maken. Ik was extreem nerveus en gefrustreerd dat hij vorig jaar niet racete in de Formule 1. We zien nu wat we vorig jaar hebben gemist. McLaren zette meteen door in de onderhandelingen en beschikt nu over twee geweldige coureurs. Ik vind het vooral mooi dat de Formule 1 en de buitenwereld Oscar in de auto zien."

Is Piastri een potentiële wereldkampioen? "Laten we dat gesprek over vijftien jaar voeren. Iedereen vindt het leuk om daarover te praten als er nieuwe coureurs in de Formule 1 beginnen. Je hebt een beetje geluk nodig om wereldkampioen te worden. Eén ding is zeker: Oscar doet het hartstikke goed."

Bekijk hieronder de volledige reactie van Webber!

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten McLaren nu serieus gaan vrezen

Verstappen is een drievoudig F1-kampioen! Dat viert men in de nieuwste RN365 F1-podcast, maar Coronel, Dimmers en host Mosterdijk praten over nog zo veel meer. De opmars van McLaren, die crash tussen Hamilton en Russell, maar ook al het drama, de baalweekenden van Perez en Stroll en andere onderwerpen passeren de revue.

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"