Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weersverwachting Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het actuele weerbericht voor de allereerste Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië.

Er zijn nog slechts twee races te gaan in het 2021 Formule 1-kampioenschap. De strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen gaat komend weekend verder op het gloednieuwe Jeddah Corniche Circuit. Op deze baan van ruim zes kilometer zal op 5 december de allereerste Grand Prix van Saoedi-Arabië worden verreden. De kwalificatie en de race zijn, net zoals twee weken geleden in Qatar, in de avond. En dat betekent dat de coureurs de grootste hitte zullen vermijden, omdat de zon dan al enkele uren onder is.

Warm en windstil tijdens GP Saoedi-Arabië

Komende dagen is het zonnig en droog in Saoedi-Arabië. De maximumtemperatuur is 32 graden en wordt telkens aan het begin van de middag gehaald. Als de race zondag om 18.30 Nederlandse tijd begint, is het 20.30 in Saoedi-Arabië. De zon is dan al een paar uur onder en het zal dan nog 27 graden zijn. Gedurende de race zal het een paar graden afkoelen. De wind waait uit het (zuid)westen en zorgt tijdens de eerste en derde vrije training, die aan het eind van de middag worden verreden, voor een matige wind. In de avond is het echter windstil in Jeddah. Max Verstappen en co hoeven tijdens de kwalificatie en de race dus geen rekening te houden met de wind.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024