Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Williams mikt op debuut Sainz in Abu Dhabi

Carlos Sainz zal in 2025 fulltime voor Williams racen na zijn vertrek bij Ferrari, maar als het aan Williams ligt zien we de Spanjaard dit jaar nog in de auto van het team uit Grove. James Vowles hoopt namelijk dat hij Sainz kan laten debuteren voor Williams tijdens de post season test in Abu Dhabi.

Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Williams teambaas James Vowles hoopt dat hij Carlos Sainz kan inzetten tijdens de test na het seizoen in Abu Dhabi. Sainz zal vanaf volgend seizoen de kleuren van Williams verdedigen, nadat zijn contract bij Ferrari niet werd verlengd. Bij de Scuderia gaf men de voorkeur aan Lewis Hamilton.

In principe betekent dit dat Sainz pas tijdens de preseason test in Bahrein voor het eerst in een Williams zal stappen, Maar Vowles heeft goede hoop dat dit moment nog dit jaar kan plaats vinden. Tijdens de traditionele post season test na de laatste Grand Prix van het jaar in Abu Dhabi, zou Sainz al in actie kunnen komen.

"We moeten het nog steeds eens worden met Ferrari, hij staat tot eind 2024 onder contract bij Ferrari", vertelde Vowles aan de media, waaronder RacingNews365. "Ik hoop hem echter wel in Abu Dhabi in de auto te zien."

Het zou niet de eerste keer zijn dat een F1-coureur al tijdens de post season test in actie komt voor een ander team. Zo mocht Kimi Raikkonen van Ferrari in 2018 al testen voor Alfa Romeo, waar hij in 2019 zou gaan rijden, en in 2022 mocht Fernando Alonso al in de Aston Martin stappen van Alpine. Wel moesten beide heren dat doen in een (vrijwel) 'kale' auto en sponsorloze kleding. De sponsoruitingen werden van de auto afgehaald en beide heren reden rond met een neutrale helm. Dit om geen afbreuk te doen aan de nog bestaande contracten met respectievelijk Ferrari en Alpine. 

			© XPBimages
	© XPBimages
			© XPBimages
	© XPBimages

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull