Williams moet filmdag schrappen: nieuwe auto niet op tijd af

13 feb. 10:24 René Oudman 1 reacties
Een tegenvaller voor het team van Williams, enkele dagen voor de eerste wintertestweek van 2019 van start gaat. De Britse stal heeft een geplande filmdag af moeten zeggen, omdat haar nieuwe Formule 1-bolide niet op tijd af is.

De eerste wintertestdag vindt komende maandag plaats op het Circuit de Barcelona-Catalunya in het Noordoost-Spaanse dorpje Montmeló. Williams was van plan haar nieuwe auto voorafgaand aan de testweek sporen te geven - de filmdag zou, zoals zoveel Formule 1-teams tegenwoordig doen, gebruikt worden om de wagen een shakedown te geven.

De Britse stal, die in 2018 op een zeer teleurstellende tiende (en laatste) plaats in het klassement bij de Formule 1-constructeurs eindigde, wil meer tijd besteden aan haar wagen alvorens deze het circuit op wordt gestuurd. Zodoende blijven de Britten komend weekend achter in Grove, om pas maandag in actie te komen. Een shakedown blijft zodoende uit.

"Zoals mensen konden verwachten hebben wij het over een andere boeg gegooid met het ontwerp van de nieuwe wagen", laat teambazin Claire Williams in een statement weten. "Zodoende hebben we ervoor moeten kiezen de filmdag af te zeggen, om alle tijd die er nog is tot de allereerste testdag te gebruiken om aan de wagen te klussen. We zullen op maandag 18 februari aanwezig zijn in Barcelona."

ROKiT Williams Racing, zoals het team dit jaar officieel heet, verschijnt in 2019 aan de start met debutant George Russell (die vrijdag zijn 21ste verjaardag viert) en Robert Kubica, die na acht jaar afwezigheid terugkeert in de koningsklasse van de autosport.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen