Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams neemt hard besluit: Sargeant moet auto afstaan aan Albon

Williams heeft ervoor gekozen om het enige overgebleven bruikbare chassis aan Alexander Albon te geven. Het betreft dus de auto van Logan Sargeant, die de rest van het weekend uit moet zitten.

Sargeant Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een flinke tik voor Logan Sargeant. Hij moet zijn Williams afstaan aan teamgenoot Alexander Albon na diens crash in de eerste vrije training voor de GP van Australië. Dat chassis raakte onherstelbaar beschadigd en omdat Williams geen reservechassis klaar heeft, moet het team verder met maar één auto.

Even na de tweede vrije training schetste het beeld in de garage al wat eraan zat te komen. De zijde van Sargeant bleef leeg, terwijl aan de kant van Albon aan de auto werd gewerkt. En er valt ook het nodig werk te verzetten, aangezien Albon wel een motor en versnellingsbak uit zijn eigen poule dient te rijden.

En hoewel het dus Albon was die crashte, is Sargeant het slachtoffer. Teambaas James Vowles legde eerder dat die tactiek overwogen zou worden, aangezien 'elk punt het verschil kan maken tussen P6 en P10 bij de constructeurs'.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China