Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Williams-voorman Lowe bijzonder positief over weggestuurde Sirotkin

Na slechts één seizoen komt er een einde aan de samenwerking tussen Sergey Sirotkin en Williams. De 23-jarige Rus ziet zijn plekje verloren gaan aan Robert Kubica, die in 2019 zijn langverwachte comeback in de Formule 1 mag maken. Paddy Lowe, de technisch directeur van Williams, heeft louter lovende woorden over voor het dienstverband van Sirotkin.

Ondanks dat Sirotkin slechts één karig WK-puntje scoorde en het zodoende af moest leggen tegen de zes stuks die teammaat Lance Stroll wist te overleggen, versloeg de Moskoviet zijn in de Formule 1 meer ervaren teamgenoot in het onderlinge kwalificatieduel. Twaalf van de twintig keren dat Sirotkin en Stroll tegelijkertijd kwalificeerden, was de eerstgenoemde het snelste van de twee.

"Sergey was een debutant, maar wel een debutant die klaar was voor de Formule 1", spreekt Lowe zich uit tegenover RACER, een medium waartegen hij eveneens wist te melden dat Stroll naar zijn mening 'te vroeg' in de koningsklasse terecht was gekomen. "Sirotkin was echt ongelooflijk toegewijd, echt bijzonder. Om hem in het team te hebben was erg fijn: hij stelde zich op als een teamspeler, werkte kei- en keihard en trainde ook erg veel. Het team had eigenlijk alles in hem, wat ze van een rijder verwachtten."

Na jarenlang reserverijder bij Renault te zijn geweest en voor die stal enkele vrijdagtrainingen voor zijn rekening te hebben genomen, richtte Sirotkin zijn vizier eind 2017 op Williams. Doordat de renstal in geldnood zat en Sirotkin met dank aan SMP Racing beschikte over een goedgevulde portemonnee, kon de Rus instappen. Het debuutjaar verliep echter niet zoals gehoopt: de Williams FW41 was structureel te langzaam en had lange tijd te kampen met gigantische aerodynamische problemen.

"Sergey heeft een belangrijk deel uitgemaakt van wat we in 2018 hebben gedaan en ook hij is onderdeel geweest van de moeilijke tijd die we hebben doorgemaakt", erkent Lowe. "Ondanks alles is hij altijd heel praktisch blijven denken en heeft hij zijn hoofd niet laten hangen, zelfs niet op de aller moeilijkste momenten. Dat is bijzonder in een team dat het behoorlijk lastig heeft."

Sirotkin moest Williams zoals gezegd verlaten doordat het team koos voor het centenpakket van Kubica. Naar verluidt voelde Sirotkins sponsor SMP Racing er weinig voor om ook in 2019 geld te pompen in de stal die het afgelopen seizoen als tiende en allerlaatste besloot in het constructeurskampioenschap.

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"