Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff baalt van kwalificatie Hamilton: "Wat Verstappen doet, moeten wij ook doen!"

Mercedes-teambaas Toto Wolff is nog niet helemaal blij met het kwalificatieresultaat in Zandvoort. Het gat naar Red Bull en vooral naar Max Verstappen is nog veel te groot.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

George Russell kon op de zaterdag van de Grand Prix van Nederland een knappe derde tijd klokken in de kwalificatie, wat hem vlak achter Max Verstappen en Lando Norris zet en als verrassing van de dag naast Williams-rijder Alex Albon op de tweede startrij. Lewis Hamilton, teamgenoot van Russell bij Mercedes, kende echter een mindere kwalificatie.

De zevenvoudig wereldkampioen kwam niet verder dan de dertiende plaats in de kwalificatie. Wat gebeurde er? "We zagen het niet helemaal. Lewis' Q2 was heel slecht. Hij werd opgehouden door het verkeer, twee keer, en anders hadden we met twee rijders de tweede of de derde rij gepakt", zegt hij bij Viaplay.

"Maar Lewis kreeg de kans niet. George heeft juist een supersterke kwalificatie gereden. Zandvoort is altijd goed voor ons", zo looft de teambaas van het voorheen uiterst dominante Formule 1-team.

Snelheid van Verstappen

Hoewel Wolff tevreden is voor Russell en baalt van Hamiltons resultaat, legt hij uit dat Mercedes nog lang niet is waar ze volgens hem horen te staan. "We vechten niet voor de tweede en de derde plaats. We komen weliswaar dichter bij Max, maar het gat is eigenlijk ook nog net zo groot als het was de laatste tijd."

"Het doel is dichterbij te komen. We zien hoe ver ze van ons verwijderd zijn. Hoe Max Verstappen rijdt en doet... dat moeten wij ook doen! Voor het kampioenschap", aldus Wolff, die uitlegt dat er veel gaat veranderen voor 2024: "Er zal een verandering komen in het concept van de auto, maar we moeten nog vele leren over de huidige auto. De banden, de ophanging, dat soort dingen blijven wel. Daar kijken we naar."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt