Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wolff doet oproep aan de FIA over financiële controles na Red Bull-ophef

Vorig jaar was het een van dé onderwerpen van gesprek. Red Bull had in 2021 de budgetcap overschreden, maar dat kwam pas in oktober van 2022 aan het licht. Toto Wolff wil daarom dat er nu sneller wordt gehandeld.

Wolff Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool
De bom barstte vorig jaar relatief laat in het Formule 1-seizoen, terwijl het ging om de financiën van het jaar daarvoor. Red Bull bleek de budgetcap te hebben overschreden en wekenlang was de paddock in rep en roer. Pas in oktober kwam dat nieuws naar buiten, omdat de FIA zo enorm lang nodig had om alle cijfertjes van alle teams te controleren.

Na getrouwtrek met de autosportbond bekende Red Bull 'schuld' en kreeg het een boete en een straf, waardoor men vandaag de dag 10% minder tijd door mag brengen in de windtunnel en 10% minder computersimulaties uit mag voeren. Na al die heisa wil Toto Wolff dat het dit jaar anders gaat, vooral gezien de tijd die het allemaal in beslag nam.

"Iedereen wil de resultaten van de financiële controles graag eerder in het jaar ontvangen en de consequenties sneller weten", zo oppert hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365.

"Iedereen wil het"

En volgens Toto is het niet alleen een wens van hemzelf. "De FIA-president, de F1-baas, alle teams, iedereen wil dat de zaak niet voortsleept tot en met oktober en we dan pas horen dat iemand het seizoen daarvoor de budgetcap heeft overschreden", aldus de Oostenrijker.

"Wat betekent het namelijk voor de straf die volgt?", zo vervolgt Wolff, die wijst op de onhandige timing zo laat in het jaar, zijn verhaal. "Als die straffen pas erg laat in het seizoen ingaan, dan heb je er eigenlijk pas het jaar daarna (dus twee jaar na het overschrijden van het budgetplafond, red.) last van."

"Alle betrokkenen willen dus graag dat de controles zo snel mogelijk worden afgerond. Tegelijkertijd moeten we er natuurlijk wel rekening mee houden dat Frederico (Lodi, de eindverantwoordelijk bij de FIA die over de financiële controles gaat, red.) en de FIA geen oneindige middelen en manuren hebben. Ze doen hun uiterste best", zo sluit de teambaas van Mercedes af.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben wat recht te zetten in Formule 1 GP Oostenrijk

Er wacht ons een sprintraceweekend, iets dat Red Bull vorig jaar nog voor problemen stelde in Oostenrijk. Weten Verstappen en zijn team herhaling te voorkomen? Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken de kwestie.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken