Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: "Red Bull-man heeft Aston Martin twee seconden sneller gemaakt"

Het Formule 1-seizoen is één race oud en voor vrijwel iedereen is meteen duidelijk dat het wederom niet het seizoen van Mercedes gaat worden. Ook teambaas Toto Wolff is daarvan doordrongen. Zonder Mercedes als uitdager doet Wolff een boude voorspelling over Red Bull.

Het lijkt er sterk op dat Mercedes ook in 2023 niet gaat meestrijden om de wereldtitel in de Formule 1. Zeker weten doe je dat natuurlijk nooit, maar de Duitse renstal lijkt onder de nieuwe technische regels al een flinke achterstand te hebben opgelopen. Het zero pod-concept lijkt averechts te werken, en ja, in principe kunnen er binnen de kortste keren meer conventionele sidepods geïnstalleerd worden, maar dat lost niks op, zo legt teambaas Toto Wolff uit in gesprek met het Oostenrijkse OE24 . "Het is zeker mogelijk om het sidepoddesign om te gooien, maar dat zal niet werken, want alles gaat om de totale airflow. Onze auto was rank, maar niet snel." Mercedes lijkt voorbij te zijn gestreefd door Aston Martin, nota bene een klantenteam. Wolff is onder de indruk, maar lijkt ook dé sleutel tot dat plotselinge succes te kennen: "Ze hebben een Red Bull-man (Dan Fallows, red.) aangenomen die erin is geslaagd om de auto twee seconde sneller te maken." "Van Fernando Alonso wisten we al hoe goed en gemotiveerd hij nog is, maar zelfs Lance Stroll reed van voren mee en dat met twee gebroken polsen en een gebroken teen. Dat geeft wel aan hoe goed die auto is."

Verwarring alom

Het Aston Martin-succes komt volgens Wolff dus vooral door de Red Bull-invloeden, dezelfde invloeden die ook de RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez tot een succesauto lijken te maken. Een onverslaanbare auto? Wolff denkt van wel: "Na het zien van de eerste race denk ik dat ze elke race dit jaar gaan winnen." De interviewer van dienst schrikt. Hij herinnert zich immers dat Wolff kort daarvoor had geroepen mee te willen doen om de wereldtitel: "Dat klopt, maar daarmee doelde ik al niet meer op dit jaar. Voor dit jaar is dat al geen optie meer."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China