Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff geeft toe: "Mercedes heeft een fout gemaakt"

Mercedes is positief gestemd na de laatste reeks upgrades die de prestaties van de wagens hebben verbeterd. Teambaas Toto Wolff wil graag dat het team progressie blijft boeken.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toto Wolff heeft toegegeven dat Mercedes de Formule 1-regels voor het 'ground effect' verkeerd heeft geïnterpreteerd. Dit zegt hij nadat zijn team uiteindelijk is overgestapt naar een conventioneler concept. De Silver Arrows pionierden vorig jaar met een 'zero sidepod-ontwerp', maar de prestaties van de W13 en W14 bleven achter bij de prestaties van Red Bull, dat de nieuwe regels juist goed heeft toegepast.

Mercedes koos er dit seizoen voor om vast te houden aan zijn radicale concept, maar gaf het uiteindelijk op ten faveure van een meer conventioneel ontwerp dat werd geïntroduceerd in Monaco en in Spanje direct twee podiumplaatsen opleverde. Lewis Hamilton en George Russell zijn hierdoor van mening dat de geüpdatete auto de beste is waarmee ze hebben gereden sinds de invoering van de nieuwe regels.

De bekentenis van Wolff

In eerste instantie werd gedacht dat de problemen van de Duitse fabrikant te maken hadden met porpoising, maar dat verborg de fundamentele problemen die speelden. "We moesten hier doorheen omdat we ook hadden ontdekt dat de vorige richting die we kozen gewoon niet werkte", vertelde teambaas Wolff aan de media, waaronder RacingNews365.

"We zijn een team dat acht opeenvolgende kampioenschappen heeft gewonnen, maar vorig jaar hadden we het fout. We probeerden uit te zoeken wat het was, we begrepen het niet, en tegen het einde van het seizoen ging het beter. De reglementen zijn veranderd, wat we verkeerd geïnterpreteerd hebben, en we beginnen weer van nul."

"Het leren is ook enorm belangrijk voor de toekomst. Het maakt deel uit van de voortdurende reis die het team maakt. Mijn perspectief is niet één seizoen, maar 10 of 20 seizoenen voor dit team. Het leren, hoe pijnlijk en vervelend het ook is, is gewoon absoluut noodzakelijk om een duurzame basis te leggen."

Ook interessant:

Dan moet Perez naast Verstappen vervangen worden

In de nieuwste F1-podcast van RN365 wordt er vooruitgeblikt op de GP van Canada, maar wordt er nog veel meer besproken, waaronder de toekomst van Sergio Perez bij Red Bull. Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk vellen hun oordeel. Beluister 't hieronder.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Miami 2024