Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff gunt Vasseur en Sainz succes met Ferrari: "Het zag er vorig jaar rampzalig uit"

Toto Wolff gunt Ferrari, Fred Vasseur en Carlos Sainz al het succes van dit moment. De Oostenrijker vond het mooi dat de Scuderia een 1-2'tje pakte in Australië.

Wolff Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Ferrari werd de Grand Prix van Australië een groot succes. Max Verstappen viel vroeg uit, waarna Carlos Sainz dominant naar de overwinning reed en Charles Leclerc het feestje compleet maakte door tweede te worden. De zege van Sainz was bijzonder, zeker omdat hij twee weken eerder nog onder het mes moest door een blindedarmontsteking. Mercedes-teambaas Toto Wolff is blij voor Sainz en Ferrari, maar toch vooral voor Fred Vasseur. De Oostenrijker haalt een bijzonder verhaal uit 2023 aan.

"Allereerst ben ik blij voor Ferrari," vertelt Wolff tegenover onder meer RacingNews365. "Ik ben ook blij voor Fred, want hij verdient het. Vorig jaar vlogen we samen vanuit Dubai naar Melbourne en kreeg hij last van een rughernia. Hij kon de gehele vlucht niet kon zitten of slapen. Hij heeft toen dertien uur gestaan in het vliegtuig, waarna één van zijn auto's crashte en de andere als vierde over de streep kwam. Het zag er rampzalig uit. Hij moest met de druk van heel Italië dealen en ging nu met een 1-2'tje naar huis."

Wolff vond de prestatie van Sainz ook heel bijzonder. "Hoe erg ik onze eigen situatie ook vind, Vasseur verdient het, Ferrari verdient het, Italië verdient het en Sainz verdient het. Dat komt niet alleen door zijn blindedarmontsteking, maar ook omdat Carlos te horen kreeg dat hij weg moet bij het team. En boem: je ziet dan wat menselijke kracht kan uithalen als het nodig is."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China