Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: "Het was oke dat Verstappen aan de achtervleugel van Hamilton zat"

Toto Wolff vindt het allemaal prima dat Max Verstappen de achtervleugel van Lewis Hamilton heeft aangeraakt, maar heeft het wel te doen met de stewards die moesten beslissen over een eventuele straf voor de Red Bull-coureur.

Het was een emotionele achtbaan in Brazilië, toen zowel Lewis Hamilton als Max Verstappen een straf boven het hoofd hing. De Brit had een DRS-systeem dat niet aan de regels voldeed, terwijl zijn Red Bull-rivaal de achtervleugel van Hamilton had aangeraakt. Uiteindelijk werd Hamilton gediskwalificeerd en kreeg Verstappen een boete van 50.000 euro. Volgens Toto Wolff stelt dat bedrag voor de Nederlander helemaal niets voor. "Een boete van 50.000 euro voor iemand met een solide salaris... hij zal er niet van wakker liggen denk ik. Ik wil er niet te lang over door blijven gaan, over iemand die onze auto streelde", zo laat hij optekenen in gesprek met onder meer RacingNews365 .

Wolff kan leven met de aanraking van Verstappen

De Mercedes-teambaas kan er mee leven dat de Red Bull-man aan de achtervleugel van zijn stercoureur zat, maar benadrukt wel dat de regels zeggen dat het niet mag. "Ik denk niet dat het een effect heeft gehad, waarschijnlijk niet. Max heeft de auto hoogstens gestreeld en dat is oke, maar de auto's natuurlijk wel in parc fermé", zo wijst de Oostenrijker op de regels. Hij was dan ook niet graag degene geweest die er over moest oordelen. "Het is tegen de regels en het is heel lastig te beoordelen. Ik had niet graag in de schoenen van de stewards gestaan in deze speciale situatie."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'