Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Wolff neemt het op COTA op voor beschimpte Verstappen: "Onacceptabel"

Mercedes-teambaas Toto Wolff walgt van het feit dat 'fans' Max Verstappen en Sergio Perez uitjoelden en uitmaakten voor valsspelers naar aanleiding van het overschrijden van de budgetcap door Red Bull.

Verstappen US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht Ā© XPBimages

Opnieuw is het onderwerp van gesprek dit weekend de budgetcap die Red Bull in 2021 overschreden zou hebben. Hoewel de zaak nog niet is afgerond door de FIA en er nog geen straf is gegeven, staat de Oostenrijkse renstal wel al in een kwaad daglicht door de beschuldigingen. Iedereen heeft er wel wat over te zeggen, zowel binnen als buiten de paddock

Red Bull-teambaas Christian Horner liet eerder al optekenen dat 'dit soort beschuldigingen niet zomaar geuit mogen worden zonder onderbouwing'. Het heeft onder andere geresulteerd in boegeroep tegenover met name Max Verstappen op COTA. Toen host Laura Winter overging op een vraag aan Verstappen, werden de Nederlander en Sergio Perez uitgejoeld door een gedeelte van het publiek en uitgemaakt voor valsspeler.

Bekijk de video hieronder. Het artikel gaat daaronder verder.

Hoewel Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt dat er een adequate straf moet komen voor Red Bull in de budgetcap-kwestie, walgt hij van het gedrag van de fans tegenover Verstappen.

"Dat is onacceptabel", begint hij tegenover het Duitse Sky. "Het boegeroep, of het nu op het podium is of op het fanpodium, dat wil niemand zien. Ik denk dat we (de Formule 1, red.) veel tegen dit soort gedrag hebben opgetreden. Het is enigszins ingedamd en het hoort hier ook niet thuis. Zoiets mag niet gebeuren."

"Maar het gaat beide kanten op. In Oostenrijk was het tegen Lewis, hier is het massaal tegen Max. We moeten iedereen op Ć©Ć©n lijn krijgen. We vechten hard op en naast de baan, maar we hebben niet dat soort vijandigheid naar elkaar toe."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan Mercedes de genadeklap uitdelen

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de GP van de Verenigde Staten, waar Max Verstappen en Red Bull de genadeklap uit kunnen delen aan Mercedes (en Ferrari). Beluister 'm hieronder.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

86 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct