Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wolff neemt het op COTA op voor beschimpte Verstappen: "Onacceptabel"

Mercedes-teambaas Toto Wolff walgt van het feit dat 'fans' Max Verstappen en Sergio Perez uitjoelden en uitmaakten voor valsspelers naar aanleiding van het overschrijden van de budgetcap door Red Bull.

Verstappen US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Opnieuw is het onderwerp van gesprek dit weekend de budgetcap die Red Bull in 2021 overschreden zou hebben. Hoewel de zaak nog niet is afgerond door de FIA en er nog geen straf is gegeven, staat de Oostenrijkse renstal wel al in een kwaad daglicht door de beschuldigingen. Iedereen heeft er wel wat over te zeggen, zowel binnen als buiten de paddock

Red Bull-teambaas Christian Horner liet eerder al optekenen dat 'dit soort beschuldigingen niet zomaar geuit mogen worden zonder onderbouwing'. Het heeft onder andere geresulteerd in boegeroep tegenover met name Max Verstappen op COTA. Toen host Laura Winter overging op een vraag aan Verstappen, werden de Nederlander en Sergio Perez uitgejoeld door een gedeelte van het publiek en uitgemaakt voor valsspeler.

Bekijk de video hieronder. Het artikel gaat daaronder verder.

Hoewel Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt dat er een adequate straf moet komen voor Red Bull in de budgetcap-kwestie, walgt hij van het gedrag van de fans tegenover Verstappen.

"Dat is onacceptabel", begint hij tegenover het Duitse Sky. "Het boegeroep, of het nu op het podium is of op het fanpodium, dat wil niemand zien. Ik denk dat we (de Formule 1, red.) veel tegen dit soort gedrag hebben opgetreden. Het is enigszins ingedamd en het hoort hier ook niet thuis. Zoiets mag niet gebeuren."

"Maar het gaat beide kanten op. In Oostenrijk was het tegen Lewis, hier is het massaal tegen Max. We moeten iedereen op één lijn krijgen. We vechten hard op en naast de baan, maar we hebben niet dat soort vijandigheid naar elkaar toe."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan Mercedes de genadeklap uitdelen

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de GP van de Verenigde Staten, waar Max Verstappen en Red Bull de genadeklap uit kunnen delen aan Mercedes (en Ferrari). Beluister 'm hieronder.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

65 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen