Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Toto Wolff

Wolff nog steeds verbaasd: 'Was niet de bedoeling dat ik teambaas werd bij Mercedes'

Mercedes-teambaas Toto Wolff is vandaag de dag niet weg te denken uit het Formule 1-team, maar dat was wel eens anders. In de tijd dat hij bij Williams actief was, werd hij gevraagd het team te helpen met een analyse, maar zelfs toen leek er nog geen sprake te zijn van een dergelijke functie.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Toto Wolff is inmiddels al ruim zeven jaar het hoofd van het Formule 1-team van Mercedes, in de periode voor zijn aanstelling als teambaas had de Oostenrijker niet het idee dat hij de functie zou krijgen, zo vertelt hij in gesprek met Motorsport Total. "Ik werd aanvankelijk als buitenstaander gevraagd om uit te zoeken of Mercedes met zijn toenmalige organisatie en middelen voldoende in huis had om wereldkampioenschappen te winnen", aldus Wolff.

Wolff was op dat moment nog maar kort actief in de Formule 1, de Oostenrijker kocht in 2009 een gedeelte van Williams en werkte zich in vier jaar tijd op tot uitvoerend directeur van het team. Desondanks vond Mercedes hem de aangewezen persoon voor de analyse.

"In mijn samenvatting schreef ik dat Mercedes qua omvang een soortgelijke operatie had als het Formule 1-team van Williams en Mercedes daarmee goed genoeg was voor de top vijf, maar dat het zijn verwachtingen voor wat betreft kampioenschappen moest bijstellen." Wolff benadrukte dat het team hiermee technisch gezien goed genoeg was voor overwinningen – Williams scoorde in 2012 immers nog een zege – maar dat een investering nodig was om het naar een hoger niveau te tillen.

Wolff bekent dat het pas bij latere gesprekken ging over een mogelijke rol voor hem binnen het team. In de maanden daarna besloot Mercedes' moederbedrijf Daimler meer geld te steken in het Formule 1-verhaal en nam Wolff zelf ook een aandeel in het team, waarmee hij gelijktijdig een positie als teambaas verkreeg.

Beluister hieronder de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel vooruitblikken op de Grand Prix van Brazilië met gastheer Jeroen van Inkel.

0 reacties