Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff over maatregelen tegen dominant Red Bull: "Dan verpesten we de sport"

Toto Wolff weet hoe het is om met zijn team de sport te domineren en weet ook hoe het is om links en rechts te horen dat jouw dominantie moet worden ingeperkt. Hij wil daarom niet dat er wat wordt gedaan aan de dominantie van Red Bull.

Na zes Grands Prix is het Red Bull dat domineert in de Formule 1. Alle zes de zeges gingen naar Red Bull, met vier voor Max Verstappen en twee voor Sergio Perez. 'Zelfs' in Monaco, waar men de concurrentie niet kansloos achtte, ging Verstappen er relatief simpel met de zege vandoor. Red Bull is dus de dominante kracht, zoals Mercedes dat van 2014 tot en met 2020 was. Niet goed voor de sport, oordelen sommigen. Toto Wolff kan zich daar niet in vinden als hij na de GP van Monaco gevraagd wordt naar de overweldigende voorsprong van Red Bull en of het schadelijk is voor de sport. "Als je wint in de Formule 1, dan is het een meritocratie. Red Bull heeft het gewoon goed gedaan. De auto is snel, in alle omstandigheden, Verstappen presteert op de toppen van zijn kunnen. Ook in Monaco weer. Max had een aantal momentjes, maar niet DNF'en is ook een skill! Je zag dat hij aan het pushen was."

Lof

"Alle lof voor Red Bull", vervolgt de Mercedes-teambaas tegen onder meer RacingNews365 . "Wij moeten het gewoon beter doen. We moeten hen bijhalen, met slimme oplossingen komen en hopen dat wij sneller ontwikkelen dan zij dat doen, zodat we uiteindelijk weer kunnen strijden vooraan." De suggestie om de regels te wijzigingen of andere manieren te zoeken om Red Bull te benadelen, wijst Wolff dan ook van de hand. "Als we met een soort balance of performance komen, dan verpesten we deze sport. Met de beste coureur in de beste auto, terwijl iedereen die dezelfde hoeveelheid geld uitgeeft, zou je kampioen moeten worden. Pas als je regels overtreedt hoor je zwaar gestraft te worden. Niet als je goed werk levert", aldus de Oostenrijker.

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen