Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff reageert op opmerking Marko over Mercedes-motor: "Het omvat meer"

Helmut Marko was afgelopen weekend vrij stellig toen hij riep dat Mercedes op dit moment over de derde motor van het veld beschikt en dat dat de overall performance van het kampioensteam niet helpt. Teambaas Toto Wolff reageert.

Tijdens het weekend van de Grand Prix van Saoedi-Arabië velde Helmut Marko zijn oordeel over de huidige stand van zaken bij Mercedes. Hij merkte op dat Ferrari qua motoren op #1 staat, gevolgd door Red Bull Powertrains en dan pas gevolgd door Mercedes: "Het is ongebruikelijk dat Mercedes niet enkel even de motor hoeft op te schroeven om zo vooraan te staan", zo voegde hij daar aan toe . Als Toto Wolff ten overstaan van onder andere RacingNews365 geconfronteerd wordt met die uitspraak, wil hij daar niet in meegaan. Hij wil niemand of geen enkele individuele afdeling binnen Mercedes afvallen.

Héél Mercedes staat op achterstand

"Ik denk dat het belangrijk is om niet met de vinger naar één aspect van de auto te wijzen. We werken allemaal samen als één team. We staan met zijn allen op achterstand en dat omvat dus meer meer dan enkel een tekortkoming van bijvoorbeeld de motoren." "Staan we op welk vlak dan ook binnen het bereik van de topteams? Nee, dat denk ik niet", vervolgt Wolff, die vierkant achter zijn mannen gaat staan, zeker die van de motorafdeling: "Men mag niet vergeten dat deze motor eraan heeft bijgedragen dat we acht constructeurstitels op rij wonnen." "Nu moeten we allemaal onze koppies erbij houden en met alle krachten die we in ons hebben ons uit deze puinhoop zien te werken."

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024