Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff schept 'duidelijkheid' over Horner vs. Hamilton-dispuut

Er was nogal wat te doen over de opmerking van Christian Horner dat Lewis Hamilton Red Bull zou hebben gepolst voor een zitje in 2024. Hamilton reageerde, Horner reageerde opnieuw, maar tegenover RacingNews365 doet ook Toto Wolff zijn duit in het zakje.

Wolff Las Vegas
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lang verhaal kort: Christian Horner claimde in Abu Dhabi dat Lewis Hamilton gedurende het seizoen 2023 bij Red Bull zou hebben geïnformeerd naar de mogelijkheden voor een zitje in 2024. Hamilton ontkende dat vervolgens door te stellen dat Red Bull juist bij hem zou hebben aangeklopt.

Christian Horner was toen weer aan zet en claimde dat het niet meer dan normaal is dat de entourage van een coureur voorzichtig ergens een balletje op gooit. Wie spreekt de waarheid, of ligt deze toch ergens in het midden? RacingNews365 vroeg Mercedes-teambaas Toto Wolff in een interview naar de kwestie.

"We weten niet wat hem drijft om met dit soort verhalen te komen", zo steekt hij van wal. "Ze hebben dit F1-seizoen gewonnen. Geniet daar lekker van. Blijf nederig, maar geniet ervan."

Is er dan helemaal geen contact geweest tussen het kamp Hamilton en Red Bull? Nee, dat toch ook niet, maar het initiatief lag volgens Wolff toch echt bij de Oostenrijkse constructeur.

"Wat er gebeurd is, is dat Christian, middels een extern bureau waar wij mee samenwerken, geïnformeerd heeft naar bepaalde contactgegevens om het vervolgens over mogelijke stoeltjes te hebben. Dat is hoe het is begonnen en het was dus Christian die informatie opvroeg over de beschikbaarheid van Lewis", zo legt Wolff uit.

"Lewis heeft daadwerkelijk een onderhoud gehad met Christian, iets waar hij me meteen over heeft verteld, maar dit ging nooit over een stoeltje. Ik heb dat gesprek ook (terug)gezien. Dat was gewoon een beetje blah blah."

Vijanden? Nee hoor!

Wolff en Horner zijn wel vaker verwikkeld in (veelal) verbale vetes, maar dat hoort er een beetje bij. Hij geeft aan dat hij in de Formule 1 geen echte vijanden heeft, maar dat hij wel bepaalde mensen centraal wil stellen om motivatie uit te putten: "Ik geloof in enemy building, het kijken naar mensen die je kunnen motiveren, die je misschien irriteren en die je dus wilt verslaan."

"Ik heb iedereen binnen het team aangemoedigd om zo iemand bij andere teams te vinden. 'Ga eens rondneuzen op LinkedIn en vindt zo iemand'", zo vervolgt Wolff, om vervolgens aan te geven dat hij meerdere personen prominent in beeld heeft die hem persoonlijk motiveren, op wat voor manier dan ook.

"Ik heb standaard twee vensters openstaan op mijn laptop, maar het betreft niemand uit de wereld van de Formule 1." Gevraagd wie dat dan wel zijn... "Dat kan ik niet zeggen."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld