Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff sluit nieuw chassis niet helemáál uit: "Dan misschien overgaan tot meer radicale besluiten"

Het is duidelijk dat de Mercedes flink onder handen moet worden genomen om hem weer echt competitief te maken. Betekent dat dat Mercedes dit jaar mogelijk nog met een nieuw chassis komt? Die vraag legde RacingNews365 voor aan Toto Wolff, die ontkennend antwoordt.

Hamilton Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes F1

"Nee, daar is absoluut geen sprake van om het simpele feit dat daar onder de budgetlimiet financieel geen ruimte voor is. Het aanpassen van het aerodynamische concept door het aanpassen van het bodywork daarentegen moet wel gewoon mogelijk zijn", zo begint Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Maar als een nieuw chassis dit jaar niet haalbaar is, dan misschien wel met het oog op 2024, zo wordt er doorgevraagd op onze vraag?

Wolff vermoedt echter dat twee zaken in deze kwestie door elkaar worden gehaald: "Als je het hebt over een nieuw chassis, heb je het dan over de monocoque, dus het kuipje waar de coureur in plaatsneemt, of heb je het dan toch over alles eromheen?"

"Want als je het hebt over het eerste, dan komt daar veel meer bij kijken. Dat heeft gevolgen voor het gewicht, het zwaartepunt van de auto en de zitpositie van de coureur", zo vervolgt de Oostenrijke teambaas, die niet denkt dat daar de meeste tijd kan worden gewonnen.

"Het grootste vraagstuk voor ons is hoe we meer downforce kunnen vinden op alle soorten circuits. Dat zijn de gebieden waar we ons op richten. En als we gedurende de komende maanden kunnen concluderen dat de ingeslagen weg de goede is, dan zullen we daarmee doorpakken. Als het niet genoeg blijkt te zijn om helemaal vooraan mee te doen, dan moeten we misschien overgaan tot meer radicale besluiten."

Ook interessant:

Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull

Red Bull scoorde maximaal in Djedda, maar Max Verstappen niet. Door problemen in de kwalificatie moest hij uiteindelijk genoegen nemen met P2. In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk waarom de Nederlander terecht kritisch is en bespreken ze alle andere gebeurtenissen tijdens het F1-weekend in Saoedi-Arabië. Beluister 'm hieronder!
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1